Mionica grad domaćin međunarodne biciklističke trke “Kroz Srbiju”

Mionica će prvi put biti grad domaćin Tradicionalne međunarodne biciklističke trke ”Kroz Srbiju”, koja počinje u četvrtak promo-manifestacijom ”Počni na dva točka” u cilju promocije biciklizma i fizičke aktivnosti među najmlađom populacijom. Promo manifestacija ”Počni na dva točka” u kojoj učestvuju mionički mališani uzrasta do 5 godina, počinje u 18 časova i odvijaće se na Trgu vojvode Mišića i u gradskom parku. 

Inače, zvaničan početak međunarodne biciklističke trke ”Kroz Srbiju” je u petak 8. jun kada će se voziti tri kruga u ukupnoj dužini od 159 kilometara sa startom i ciljem u Ulici vojvode Mišića u centru Mionice. Prema zvaničnoj satnici, od 13 časova je predviđeno predstavljanje ekipa, ceremonija svečanog otvaranja je u 13.40, a trka će krenuti u 14 časova. Sledećeg dana na programu će biti etapa Banja Vrujci-Požarevac preko Topole u dužini od 157 kilometara.

– Za nas je velika čast što smo deo organizacionog tima najstarije biciklističke trke na Balkanu. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini vrhunskim sportistima, ali i da naše turističke potencijale predstavimo u najboljem svetlu. Uključili smo se u aktivnosti Biciklističkog saveza Srbije na omasovljenju i popularizaciji ovog lepog sporta i nedavno organizovali školicu biciklizma i edukativne radionice. Tom prilikom su nam u gostima bili generalni sekretar BSS Saša Gajičić i selektor naše biciklističke reprezentacije, četvorostruki učesnik Olimpijskih igara Ivan Stević. Želimo da Mionica postane varoš biciklizma. Mionički kraj ima prelepe predele, idealne za biciklistički sport koje ćemo organizovanjem ovako važnog događaja promovisati u punom sjaju – naglasio je prvi čovek mioničke opštine Boban Janković.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *