Gradonačelnik otvorio 24. Nacionalnu izložbu pasa

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović danas je na stadionu FK Budućnost u Pećini svečano otvorio 24. nacionalnu izložbu pasa svih rasa i 34. izložbu goniča.

Grad Valjevo je ove godine prvi put pomogao izložbu, omogućivši besplatno korišćenje igrališta za izlagače, kao i besplatan ulaz za posetioce. Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da će Valjevo i ubuduće pomagati ovu izložbu, koja okuplja brojne ljubitelje pasa ne samo iz Valjeva, već iz cele Srbije i iz inostranstva.

prvomajska izlozba pasa

Pored gradonačelnika, prisutne su na izložbi pozdravili i Mihailo Milutinović, zamenik predsednika Skupštine grada, Milan Gajić, odbronik i predsednik Komisije za utvrđivanje osnova i visine nadoknade štete od ujeda pasa lutalica i odbornik Miodrag Lazić.

milan gajic slobodan gvozdenovic
Milan Gajić i Slobodan Gvozdenović

Na ovoj veoma posećenoj izložbi koja se održava svake godine za 1. maj, pored domaćih izlagača iz Srbije, došli su i vlasnici pasa i posetioci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Ukrajine, Rusije, Holandije i Švedske. Od prijavljene 72 rase, najbrojniji su bili nemački ovčar, rotvajleri i staford. Izložba je okupila 270 učesnika u svim kategorijama i 125 učesnika u posebnoj kategoriji lovačkih pasa.

Na današnjoj izložbi su bile prisutne i retke rase, kao što je meksički golokožni pas, kineski ćubasti pas, hrtovi. Brojni izlagači su predstavili svoje ljubimce, koji su za ovu priliku bila lepo spremljeni. Veliki broj izlagača je bio i iz Valjeva.

Izložbi je prisustvovao i predsednik Kinološkog saveza Srbije koji se zahvalio gradu na pomoći u organizaciji izložbe.

Organizator izložbe je Kinološko društvo „Marko Pavlović“ iz Valjeva, koje ove godine slavi 55 godina postojanja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

2 Komentara

  1. Popucanac iz Radjevine
    May 3, 2018 - 12:57 pm

    Koje je osvojio mesto?

    Reply
  2. Nada
    May 4, 2018 - 9:06 am

    Predivna manifestacija, svako je uzivso i slukao se sa svojim ljubimcem. Sine korpa za psa! Zaboravio si?

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *