Predstavljanje izabranih dela Slavena Radovanovića

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Sali Gradskog veća, Slaven Radovanović predstavio je svoja izabrana dela, „Nije bilo sunca“, „Pripovetke“, „Kremanska ruža“, Povest o spisu Rajmonda Lila“, „Udarac viteškom čizmom“, „Tri dana, trista godina“, „Obrnuta crkva“, u izdanju „Everest media“ iz Beograda.

Konferenciji je prisutvovao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović koji je podržao rad ovog autora.

„Možda je malo neobično da u sali Gradskog veća držimo konferenciju za novinare sa ovom temom, ali smatram da je značajno da na neki način izvučemo iz zaborava one ljude koji su u nekom periodu bili nepravedno zapostavljeni i koji su svojim stvaralaštvom svakako zaslužili pažnju ne samo Valjeva, nego i šire. U vreme kada je Slaven Radovanović postao član Udruženja književnika Srbije to nimalo nije bilo lako ni jednostavno i zahtevalo je određene rezultate i reference koje Slaven svakako ima. Grad Valjevo je pomogao štampanje izabranih dela Slavena Radovanovića koji je autor i dva filmska scenarija, kao što je široj javnosti poznato, a to su filmovi „Atoski vrtovi“ i „Nečista krv“ za koji je dobio nagradu 1995. godine u Vrnjačkoj banji. Slaven je čovek koji je u mojoj mladosti bio interesantan kao jedna vrlo neobična ličnost i tvorac neobičnih dela, ali svakako jako vrednih. Lično sam najviše voleo pripovetku „Kralj šaha“ iz zbirke „Kolubara na nebu“ gde je osvetljen lik gradskog čoveka Milana Filipovića. Još jednom da naglasim da mi kao Grad želimo da pomognemo ovakvim piscima i svima onima koji su zapostavljeni.“, rekao je gradonačelnik.

izabrana dela slaven radovanovic
Izabrana dela Slavena Radovanovića

Slaven Radovanović se osvrnuo na težak put ka uspehu na kom je nailazio na odbacivanje i neprihvatanje od tadašnjih kulturnih i političkih čelnika i zahvalio se na današnjem prijemu i podršci gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića.

„Svaka će patnja dobiti svoj srećan ishod, a ja sam živi primer toga. Zahvaljujući Valjevcima a među njima i mom prijatelju iz detinjstva, dr Slobodanu Gvozdenoviću, izdigao sam se iz pepela. Na gradonačelniku i njegovim saradnicima je da pokrenu Valjevo sa mrtve tačke u kulturi, da sve učine da sjaj Valjeva ponovo zablista.“, istakao je Radovanović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *