MIONICA: Besplatne table o kategoriji za seoska turistička domaćinstva i objekte u domaćoj radinosti

Na području opštine Mionica počelo je postavljanje tabli o kategoriji ugostiteljskih objekata u seoskim turističkim domaćinstvima i domaćoj radinosti.

Na osnovu „Pravilnika o izgledu i načinu postavljanja tabli o kategoriji ugostiteljskih objekata u seoskom turističkom domaćinstvu i domaćoj radinosti na teritoriji opštine Mionica“ koji je donela Skupština Opštine Mionica, Turistička organizacija je obezbedila besplatne table o kategoriji za sve ugostitelje koji imaju kategorisane kuće, apartmane, sobe ili seoska turistička domaćinstva. Table se postavljaju na vidnom mestu ispred ili na objektu u kome se pružaju usluge smeštaja i sadrže informacije o kategoriji i nazivu objekta.

Početku postavljanja tabli prisustvovao je predsednik opštine Mionica, Boban Janković, koji je napomenuo da je ovo jedna od brojnih aktivnosti koje su planirane kao priprema za letnju sezonu. Prema Jankovićevim rečima, pored ovog, u toku je izrada novog sajta i aplikacije za mobilne telefone Turističke organizacije Mionica, pomoću kojih će potencijalni turisti moći da dobiju potrebne informacije o svim ugostiteljskim objektima i lokacijama koje mogu posetiti.

table o kategoriji mionica
Mionica je prva opština koja je donela odluku o postavljanju tabli o kategoriji za objekte u domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima

Kao i druge opštine u Srbiji već neko vreme se borimo sa ugostiteljima koji posluju u sivoj zoni i predstavljaju nelojalnu konkurenciju stanodavcima koji su kategorisali svoje smeštajne kapacitete i uredno prijavljuju sve turiste koji borave u njihovim objektima. Sem inspekcijske kontrole i brojnih drugih aktivnosti koje se preduzimaju u cilju uvođenja pružalaca privatnog smeštaja u legalne tokove jedan od načina borbe sa nekategorisanim objektima je postavljanje ovakvih tabli i informisanje turista da jedno objekti koji su kategorisani i imaju odgovarajuću oznaku ispunjavaju sve propisane uslove za njihov boravak – rekao je Boban Janković.

Tablom o kategoriji koja je postavljena na samom objektu, u Srbiji su označeni samo objekti kao što su hoteli, moteli, turistička naselja i slični objekti, dok se objekti u privatnom smeštaju označavaju nalepnicama unutar samog objekta, što nije vidno za turiste. Mionica je prva opština koja je donela odluku o postavljanju tabli o kategoriji za objekte u domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

3 Komentara

  1. May 1, 2018 - 9:35 am

    Vila Iva i vlasnici Biljana i Miroslav Andric su najreprezentativniji primer srpske dobrodoslice i profesionalnosti. Nasi gosti iz Iyalije, Svajcarske, Grcke, USA, Rusije itd su smesteni kod njih i cesto se i rado vracaju.

    Reply
  2. May 1, 2018 - 9:42 am

    Vrhunski smestaj, reprezentatini objekti i pozitivna atmosfera!! Nasi gosti iz inostranstva su odusevljeni.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *