Gradonačelnik obišao radove na Divčibarama

Na Divčibarama su u jeku radovi na komunalnoj infrastrukturi. Završava se asfaltiranje trotoara u Valjevskoj ulici i postavljanje uličnog osvetljenja. Započela je izgradnja kanalizacije u dužini oko dva kilometra. Ove radove je na Divčibarama danas obišao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. On je istakao važnost saradnje Grada Valjeva i države u razvoj Divčibara.

Uz podršku Republike Srbije, preko Kancelarije za obnovu i razvoj i „Puteva Srbije“ komunalno se oprema ovo turističko mesto, koje je u poslednje dve godine postalo veoma atraktivno za brojne investitore, koji uveliko zidaju na Divčibarama. Grad Valjevo je obezbedio potrebne dozvole i projekte, kako bi se radovi što brže realizovali. Brojnim aktivnostima, oživljavanju Divčibara doprinela je i Turistička organizacija Valjeva.

Ove godine je iz Kancelarije za obnovu i razvoj skoro 38 miliona dinara opredeljeno za izgradnju kanalizacione mreže u dužini oko dva kilometra.

Počela je sanacije dela postojeće kanalizacione mreže sanitarnih otpadnih voda za turističko mesto Divčibare. Radi se deonica od postojećeg revizionog silaza kod odmarališta „Stari Grad“ do postojećeg revizionog silaza kod crkve, takozvani „severozapadni krak“ u dužini od skoro 1,6 kilometara i od crkve do starog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u dužini od oko 1 kilometar.

divcibare

Na ovoj deonici se nalaze izvedeni priključci fekalne kanalizacije većih turističkih obejakata – Turističkog centra „Vujić“, hotela „Maljen“, hotela „Divčibare“ itd, kao i grana fekalne kanalizacije, koja počinje kod benzinske pumpe. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana.

Na raznim pozicijama budžeta Grada su opredeljena znatna sredstva za Divčibare, ukupno oko 45 miliona.

Pored države, na Divčibarama ulažu i pojedinci. Porodica košarkaša Miloša Teodosića gradi hotelsko-sportski kamp, a radovi uveliko traju.

Glavni put na Divčibarama – Valjevska ulica je rekonstruisana prošle godine, a sa završetkom izgradnje trotoara i ulične rasvete, ovo turističko mesto će zasijati uoči prvomajskih praznika.

Predstoji umivanje Divčibara, pranje ulica, tako da će uz prateće sadržaje, koji su u skorije vreme izgrađeni, poput dečjeg igrališta kod crkve, Divčibare ponuditi kvalitetan boravak za veliki broj posetilaca koji se očekuju za prvomajske praznike.

Uz pomoć države i spremnost Valjeva da ponudi kvalitetne projekte i brzo reaguje u administrativnim poslovima, nema prepreke da i u narednom periodu Divčibare privuku znatno više sredstava i postanu važna tačka na turističkoj mapi Srbije.

O Divčibarama će sutra na TV Vojvodina govoriti gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, u emisiji koja počinje u 8.30 časova. On će predstaviti Vojvođanima, koji su među najbrojnijim posetiocima Divčibara, dokle se stiglo u uređenju ovog turističkog mesta i pozvati ih da za predstojeće praznike posete Divčibare.

Izvor: valjevo.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *