Sednica Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih održana uz prisustvo stručnjaka iz Norveške

Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih održala je danas sednicu u Vladi Srbije kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, a prisustvovala je i delegacija iz Norveške.

Brnabić je ponovila da u radnoj grupi stručnjaci vode glavnu reč, a Vlada Srbije samo podržava i implementira njihove odluke.

Norveški stručnjaci rekli su da je u Norveškoj 2011. godine takođe formirana radna grupa slična ovoj u čijem radu danas učestvuju.

Brnabić se zahvalila norveškim stručnjacima na spremnosti da pomognu, i istakla još jednom veliku zahvalnost našim stručnjacima, koji su na sebe preuzeli ogroman teret, još od samog početka maja i tragedija u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i selima Dubona i Malo Orašje.

Radna grupa će sa kolegama iz Norveške nastaviti intenzivan rad na terenu u narednom periodu, s obizrom na to da njihovo iskustvo kaže da je godinu dana nakon masakra period u kome je najbitnije uložiti napor, kako bi preživeli uspeli da se izbore sa svim posledicama. U tih godinu dana, kako oni navode, ključno je napraviti i sprovesti dobar, sistemski plan kako bi svi preživeli uspeli da prevaziđu sve probleme koji su neminovni i kako bi nakon toga, mogli da nastave svoj život sa što je moguće manje posledica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *