Započeta prva faza rekonstrukcije Stare fabrike vode na Pećini

JKP Vodovod započelo je prvu fazu rekonstrukcije Stare fabrike vode na Pećini, koja obuhvata radove na revitalizaciji flokulatora i taložnika, ali i jedan deo građevinskih radova sa zamenom stolarije na samom objektu, a ukupna vrednost ovih radova je 6,5 miliona dinara.

Velika je stvar za Vodovod što konačno pomeramo stvari sa mrtve tačke i što konačno radimo nešto po pitanju Stare fabrike vode. Malo je reći da je ona bila u lošem stanju. Uz rekonstrukciju crpnih stanica koje smo uradili i uz one koje treba da radimo, smatram da ove godine radimo jako bitne stvari za vodosnabdevanje grada, a na duži vremenski period. Radove finansiramo iz sopstvenih sredstava, a u zavisnosti od toga kako se bude odvijala finansijska situacija, a to znači i naplata potraživanja iz prethodnog perioda, donećemo odluku i o eventualnom raspisivanju tendera za drugu fazu radova, istakao je Đorđe Milanović.

Postrojenje trenutno radi sa 10 litara u sekundi, a nakon rekonstrukcije kapacitet će biti 350 litara u sekundi. Druga faza radova bi podrazumevala rekonstrukciju filterskih polja, nabavku opreme za rad filtera i pneumatske zatvarače, a vrednost druge faze je oko 15 miliona dinara.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *