Sportska hala u Mionici po svetskim standardima

Donedavno ruglo između dve mioničke škole, uskoro će biti jedna od najmodernijih hala sportova u zapadnoj Srbiji. Sredinom leta, posle 25 godina čekanja, Mionica dobija najznačajniji infrastrukturni objekat.

Četvrt veka nedovršena hala sportova bila je ruglo Mionice. Dogovorima Ministarstva omladine i sporta, Rukometnog saveza Srbije i lokalne samouprave, krajem prošle godine počela je dogradnja hale. Ona će sada biti moderna sportska dvorana, namenjena pored ostalog i za nacionalni trening centar rukometaša.

Boban Janković, predsednik Opštine Mionica, smatra da će meštani biti zadovoljni:

“Mioničani biti dobri domaćini ozbiljnih takmičenja i državnih prvenstava.”

mionica hala sportova 2
Radovi na Hali sportova u Mionici © Dragan Rakić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uverio se da radovi napreduju i dobio obećanje od izvođača da bi sredinom leta hala mogla da bude otvorena za sportska takmičenja.

“Ovo je odličan primer odgovorne lokalne samouprave koja prepoznaje značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu koja prepoznaje značaj ulaganja u školsku infrastrukturu i koja na ovaj način stavlja omladinu i sport na prvo mesto”, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Radove finansira Ministarstvo omladine i sporta. Hala će moći da primi 2.800 gledalaca. Biće urađena po svim evropskim i svetskim standardima potrebnim za međunarodna takmičenja.

Izvor: RTS

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *