Vučić: Ne verujem da Putin blefira kada govori o svojim daljim potezima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u intervjuu za američku TV mrežu Njuzmaks izrazio očekivanje da mir prevladati i da će doći do kompromisnog rešenja između Rusije i Ukrajine i ocenio da ruski predsednik Vladimir Putnin ne blefira kada govori o svojim daljim potezima.

Novinar Njuzmaksa je rekao da je Zapad zabrinut posle Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj upotrebi svih vojnih kapaciteta i upitao predsedika Vučića, koji se više puta susreo sa ruskim liderom, da li smatra da predsednik Rusije blefira.

Verujem da smo uspešno deeskalirali situaciju na severu KiM

 

Aleksandar Vučić je u razgovoru za američku TV Njuzmaks izrazio uverenje da je situacija na KiM od pre nekoliko nedelja uspešno deeskalirana, ali da je neopohodno da se nastavi dijalog i borba kako bi se došlo do prihvatljivog rešenja.

“Verujem da smo uspešno deeskalirali situaciju s kojom smo bili suočeni pre nekoliko nedelja. Moraćemo da uložimo još mnogo napora da nastavim pregovore kako bismo našli kompromisno rešenje… Nećemo tražiti krivca. Nadam se da ce druga strana razumeti priliku i potrebu da se nađe rešenje”, rekao je Vučić na pitanje bivšeg specijalnog izaslanika SAD za dijalog Ričarda Grenela da li je Priština za razgovor.

Najteže pitanje – uporediti Bajdena i Trampa

 

Predsednik Srbije je u razgovoru za američku TV Njuzmaks ocenio da je sadašnji predsednik Džozef Bajden jedan od najpripremljenijih političara za bilo koju diskusiju, a njegov prethodnik Donald Tramp čovek koji uvek želi da vidi rezultate zbog čega je akcenat u rešavanju kosovskog problema stavio na ekonomiju.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da uporedi sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena i bivšeg Donalda Trampa, i naglasio da je to najteže pitanje, jer nije analitičar.

Nivo trgovinske saradnje sa SAD viši nego ikada

 

Vučić je u razgovoru za američku TV Njuzmaks ocenio  da se danas vidi nivo trgovinske saradnje sa SAD koji je veći nego ikad, što je značajno za tako malu zemlju kao što je Srbija, iako je najveća u regionu.

Na pitanje da li misli da su kompanije koje prozivode elektična vozila prepoznale potencijal Srbije, koja ima najveće rezerve litijuma na svetu, rekao je da veruje da je dobra klima za poslovanje razlog zašto američka kompanija Rivian, koja prozivodi električna vozila otvara centar za razvoj i istraživanja u Srbiji.

Dokaze holokausta imamo i na svojoj teritoriji

 

Aleksandar Vučić je u intervjuu za američki TV kanal Njuzmaks potvrdio da se u Beogradu gradi muzej holokausta i naglasio da holoklaust ne treba dovoditi u pitanje, te da dokazi za ubijanje Jevreja i Srba postoje i u Srbiji.

Na konstataciju novinara da se u Beogradu gradi Muzej holokausta i pitanje da li veruje da postoji holokaust, a nakon čega je emitovan prilog u kojem predsednik Irana Ebrahim Raisi izražava sumnju da se holokaust dogodio, Vučić je rekao da prvi put vidi taj snimak.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *