Opština Mionica opremila jedinicu civilne zaštite

Jedinica civilne zaštite u Mionici dobila je u saradnji opštine i “Čovekoljublja” Dobrotvorne fondacije SPC opremu vrednu 1,4 miliona dinara. Nabavljena je najsavremenija, standardizovana i sertifikovana zaštitna oprema, obuća, kompletna odeća, alat, rezervoari, oprema za prvu pomoć. Takođe, poverenicima će biti održana obuka, gde će naučiti kako da koriste opremu i reaguju u kriznim momentima.

– Ovo je još jedan uspešno realizovan projekat. U saradnji s “Čovekoljubljem” radimo na unapređenju naše civilne zaštite, koja je godinama bila potpuno zapostavljena i urušena. Svi smo svedoci kakve su nas prirodne katastrofe zadesile u prethodnom periodu. Poplave i požari. Sada smo opremili civilnu zaštitu, a istovremeno radimo na uređenju korita Ribnice.

Sprovodimo projekte koje će uticati na sprečavanje nastajanja velikih posledica koje sa sobom nose prirodne katastrofe. U narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u ovu oblast– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.
Projekat „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti – PREPS“ koji se finanisira uz podršku BHA USAID realizuju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa partnerom u Srbiji „Čovekoljubljem“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *