Izveštaj o broju pozitivnih covid-19 od 21. juna

Izveštaj o broju lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom covid 19, broju hospitalizovanih i ishodu lečenja, predloženim merama i drugim aktivnostima na dan 21.06.2020.

U Valjevu broj obolelih od početka epidemije je 202.

U Valjevu u poslednja 24 časa 5 novoobolelih lica iz kontakta sa potvrđenim slučajem.

Broj izlečenih pacijenata je 176.

48 Obolelih medicinskih i nemedicinskih radnika završilo hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja. Zbog kontakta sa potvrđenim slučajem 2 medicinska radnika u kućnoj izolaciji.

Na hospitalizaciji 1 obolelo lice.

Broj pacijenata u kućnoj izolaciji je – 6.

Broj uzetih briseva 20.06.2020.godine je 6. , a od 28.05.2020. –  413.

Broj umrlih prosečne starosti 69 godina je 19 (1 nemedicinski radnik).

U drugim opštinama Kolubarskog upravnog okruga nema novoobolelih.

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2, PREDLOŽENE MERE KOJE SE ODNOSE NA PREDUZETNIKE, PRAVNA LICA,PRIVREDNA DRUŠTVA I POJEDINCE, JOŠ TRAJU.

1.U JAVNIM USTANOVAMA I SLUŽBAMA, PRIVREDNIM DRUŠTVIMA, PRAVNIM LICA I U OBJEKTIMA PREDUZETNIKA, dosledno sprovođenje svih naloženih, predloženih i preporučenih ublaženih mera nadležnih organa i odgovornih lica.

2.ZA POJEDINACA : povećanu ličnu odgovornost.
Na OTVORENOM : održavanje socijalne i fizičke distance i izbegavanje boravka u grupi.Pri dužem boravku u grupi nositi masku i rukavice. Pojačana higijena ruku-suvo pranje -dezinfekcija.

U ZATVORENOM: održavanje socijalne i fizičke distance i izbegavanje dužeg zadržavanja , nošenje lične zaštitne opreme– maske češće provetravanje prostorija i pojačana higijena ruku.

3.Na zatvorenom prostoru zabrana okuplja više od 500 lica( preporučuje se nošenje maske, održavanje fizičke distance i higijena ruku i respiratorna higijena ).

4.Na otvorenom prostoru ne postoji limitacija,koja se odnosi na broj ljudi, ali se trba poštovati fizičko distanciranje između lica minimum 1 metar.

5.Posete u gerontološkim centrima i domovima za stare ponovo su dozvoljene, nakon odluke Kriznog štaba za zdravstvo. Instrukcija o načinu rada ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i organizacija socijalne zaštite za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih prilikom organizovanja poseta korisnicima na smeštaju je na sajtu.

6.Instrukcija o načinu rada ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i organizacija socijalne zaštite za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih prilikom glasanja birača/korisnika usluge smeštaja, na izborima, koji se održavaju 21. juna 2020. godine je na sajtu.

Tabela – Izveštaj o broju lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom COVID 19, broju hospitalizovanih i ishodu lečenja 21.06.2020.

Kolubarski Info

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *