Održano Medicinsko selo u Valjevskoj Kamenici

Danas je u Zdravstvenoj stanici Valjevska Kamenica Dom zdravlja Valjevo organizovao „Medicinsko selo“, jednu u nizu preventivnih provera zdravlja stanovništva u toku ove godine. Ukupno je realizovano 250 pregleda.

Foto: Kolubarski Info

Pregled opšteg zdravstvenog stanja kod specijalista opšte medicine, uz merenje pritiska, savete, preporuke i dalje upute obavilo je 60 meštana. Patronažna služba je izmerila nivo šećera i holesterola u krvi kod 58 osoba, kardiolog je imao 55 pregleda i EKG snimaka, obavljeno je 30 ultrazvučnih pregleda, 19 ORL, 18 kod pulmologa i sedam stomatoloških. Služba kućne nege i lečenja posetila je šest domaćinstava sa nepokretnim ili teško pokretnim pacijentima. Služba hitne pomoći prevezla je jednog pacijenta u Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo zbog tahikardije, kašlja i bolova u stomaku.

Foto: Kolubarski Info

Zdravlje su mogli da prekontrolišu i meštani bez overene zdravstvene knjižice, a na raspolaganju je bila i apoteka „Vega“ sa lekovima i suplementima. Podršku medicinskim ekipama pružilo je Udruženje žena Valjevske Kamenice tradicionalnim specijalitetima.

Foto: Kolubarski Info

Sledećeg vikenda „Medicinsko selo“ biće održano 27. juna u Donjem Taoru, u okviru manifestacije „Dani sremuša“, a 28. juna u Brankovini povodom „Dana maline“.

 

Foto: Kolubarski Info
Foto: Kolubarski Info
Foto: Kolubarski Info
Foto: Kolubarski Info

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *