Vučić: Dobili smo najveće poverenje ikada u Srbiji

Kao lista broj jedan dobili smo više od 2 miliona glasova, što je apsolutni rekord, poručio je Vučić.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da su naprednjaci na današnjim izborima osvojili oko 2.000.000 glasova od 3.300.000 izašlih.

„U politici sam dugo ali nikada ovakav trenutak nisam doživeo, dobili smo ogromno poverenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to verovao“, poručio je lider naprednjaka u sedištu SNS-a nakon objavljivanja prvih rezultata izbora.

Stranka je, kaže, dobila i veliko upozorenje naroda da mora da bude još odgovornija, ozbiljnija, marljivija.

„Mi smo večeras na nešto manje od 3.300.000 izašlih na izbore dobili više od 2.000.000 glasova“, istakao je Vučić.

Imamo trenutno 63,4 odsto, biće više od 64 odsto

Srpska napredna stranka trenutno ima 63,4 odsto glasova, a očekuje da će imati više od 64 odsto, izjavio je  lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

„Mi očekujemo kada dođu i glasovi sa KiM i iz inostranstva više od 64 odsto“, rekao je Vučić.

Napomenuo je da treba imati u vidu da je to 64 odsto od izašlih građana.

„Pri tome računajte da ima 3,7 odsto nevažećih listića, što znači da imamo od važećih glasačkih listića preko 65 odsto, gotovo dve trećine glasova. To je nešto što se nikada neće ponoviti“, istakao je Vučić.

Istorijski trenutak SNS, pobedili svuda, od Čikaga do Sočija

Lider liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Aleksandar Vučić rekao je u izbornom štabu da je na to što je lista Srpske napredne stranke na današnjim izborima na koje je izašlo nešto manje od 3,3 miliona građana, dobila više od dva miliona glasova, istorijski trenutak za SNS.

„ Pobedili smo svuda gde smo ranije gubili. Pobedili smo u svakom mestu u inostranstvu.Tamo gde nikada nismo pobedili i to strahovito i ubedljivo“, istakao je Vučić.

On je naveo da je u Republici Srpskoj izašlo 87 odsto prijavljenih birača, a njegova lista dobila je 90 odsto glasova.

„Pobedili smo svuda od Čikaga, Berna, Beča, Moskve, Sočija. U Moskvi smo nešto „kiksnuli“ i dobili smo 57 odsto, ali u Sočiju bilo je 95 odsto“, rekao je Vučić.

Kazao je da se sutra čeka da OEBS prebroji glasove na KiM, gde je zabeležen rekordna izlaznost, na čemu se zahvalio srpskom narodu u pokrajini.

„Nama su pre samo dva dana govorili, lagali naš narod kako Srbi na KiM neće moći da učetsvuju na izborima, a izašli su u najvećem broju. Prvi put u Kosovskoj Mitrovici imali smo više od 10.000 glasača, jer znaju koliko je važno da budemo ujedinjeni, jaki, snažni u narednom periodu da bi sačuvali našu zemlju“, naglasio je on.

Vučić je kazao da će prihvatiti sve rezultate koje OEBS bude izneo nakon prebrojavanja glasova, ali je dodao da nije moguće da bude manje od 85 odsto za njegovu listu.

Kolubarski Info / Foto: Tanjug

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *