Dr Slobodan Gvozdenović: Ulica Vuka Karadžića će biti urađena ove godine

U Valjevu se danas održava 39. sednica Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o 52 tačke dnevnog reda, među kojima su prvi rebalans budžeta, javno zaduženje, kao i davanje saglasnosti za planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova.

Kolubarski Info, Foto: Željko Bošković

Sednica je počela pretresom Predloga odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2020. godinu, odnosno prvim rebalansom. Odgovarajući na kritike malobrojnih opozicionih odbornika koji ocenjuju da je za rebalans rano i da se grad nepotrebno zadužuje, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je sa govornice poručio: “Oni su u suštini tragikomični, kao i celokupna opozicija. Teško je da čovek može da shvati da je neko odbornik četiri godine a nije naučio ni da hoda do ove govornice. Ja ne znam ko je taj koji želi da Valjevo bude Crna Trava, jedna kasaba, i ko je uopšte protiv rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića. Mi smo od Republike dobili sredstva za druge namene i time smo rasteretili mnoge infrastrukturne projekte, jer smo uzeli kredit za Ulicu Vuka Karadžića, koja je centralna u gradu, pored Karađorđeve. Podsetiću vas da je Karađorđeva rađena tokom dve vlasti, to je išlo kako je išlo…” izjavio je dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Kolubarski Info, Foto: Željko Bošković

Dr Gvozdenović se suzdržava da opoziciji postavi dijagnozu

On je ocenio da iz prethodnog perioda postoji projekat rekonstrukcije i da su urađeni infrastrukturni radovi, vodovod i kanalizacija, što znači da postoje odlični preduslovi da se sa rekonstrukcijom krene čim se streknu zakonski i ostali uslovi. “To ohrabruje da će posao biti brzo urađen.  Naravno da opozicija ima pravo da kritikuje svako kreditno zaduženje, ali to je portret jedne politike i fele nedovršenih ljudi. Poštovani sigrađani, Ulica Vuka Karadžića je upravo ta u kojoj se nalaze najvažnije institucije i jedna od najprometnijih trgovačkih ulica u Valjevu. To je ulica koja vodi na drugu obalu Kolubare i njome prolaze hiljade automobila i ljudi dnevno. Zaista nemam nameru da se obraćam opoziciji jer šta bih drugo mogao da im kažem a da to ne bude uvreda ili dijagnoza. Prema tome, oni koji ništa nisu uradili ozbiljno nemaju pravo da drže predavanje kada je u pitanju rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića. Odakle su se skotrljali i odakle su došli ja time neću da se bavim, ali ova ulica je jedna od centralnih u Valjevu i ona će ove godine biti završena“, zaključio je Gvozdenović.

 

Kolubarski Info, Foto: Željko Bošković

Sednica Skupštine grada je počela sa 10 odbornika manje, među kojima su i četiri opoziciona, koji zasedanjima lokalnog parlamenta ne prisustvuju od maja prošle godine.

Kolubarski Info / Gordana Injac

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *