Uz stari nakit, ali uz dobru zabavu

Prednovogodišnje slavlje već se oseća na ulicama Valjeva. Počelo je kićenje trgova i ulica ukrasnim svetiljkama i jelkama.

„Za ovu godinu nismo planirali nabavku novih ukrasa. Koristićemo nakit iz ranijih godina za šta su iz budžeta izdvojena značajna sredstva, oko 13 miliona dinara, kaže za Kolubarskiinfo, Mirko Kovačević, pomoćnik gradonačelnika Valjeva, dr Slobodana Gvozdenovića.“

To sigurno neće uticati na novogodišnje slavlje. Posle dvogodišnje pauze, umesto na Divčibarama, doček Nove 2020. godine, biće organizovan na Gradskom trgu. U najveselijoj noći Valjevce će zabavljati duvački orkestar Dejana Petrovića, a pre toga atmosferu će „zagrejati“ valjevski rok bend Mehanički Balet koji je ovu godinu obeležio svojim albumom prvencem „Izvan svega“. Sugrađanima će prvi novogodišnju čestitku uputiti dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva. Prvi trenuci Nove godine biće propraćeni i tradicionalnim novogodišnjim vatrometom.
Za ovu priliku iz gradskog budžeta putem javne nabavke izdvojeno je preko tri miliona dinara.

Ni ove godine nisu zaboravljeni najmlađi Valjevci. Za njih će u Centru za kulturu biti organizovan raznovrstan program sastavljen od pozorišnih predstava i muzičkih događaja. Gradska uprava se pobrinula da i ove godine na platou ispred Centra za kulturu, pored reke Kolubare, radi klizalište za mlade.

J. Stojić / kolubarski.info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *