Ub dobija Muzej fudbala

Sportski Ub dobiće do proleća 2020. godine Muzej fudbala, jedan od retkih u Srbiji. Biće posvećen poznatim fudbalskim asovima iz ovog kraja, Ratku Čoliću, Draganu Džajiću, Dušanu Saviću, Nemanji Matiću i Radosavu Petroviću, državnim reprezentativcima bivše Jugoslavije i Srbije koje je iznedrio ovaj kraj.

Muzej se gradi u Sportsko – rekreativnom centru „Školarac“ i za njegovu izgradnju utrošiće se oko 40 miliona dinara koje obezbeđuju Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Opština Ub.

Na oko 600 kvadratnih metara prostora, kako je rekao Darko Glišić, predsednik opštine Ub, prilikom polaganja kamena temeljca, u prizemlju zgrade muzeja nalaziće se svlačionica i ostale prostorije, a na spratu će biti smešten muzejski deo u kojem će biti izloženi trofeji, razni rekviziti, sportska oprema, fotografije, novinski natpisi i sve ostalo što predstavlja velike trenutke u karijeri petorice proslavljenih fudbalera. Neće izostati ni kratak pregled istorijskog razvoja sporta, posebno fudbala u Tamnavi, naglasio je predsednik Glišić. Muzej će imati i veliki značaj za još bogatiju turističku ponudu Uba.

Inače, u SRC „Školarac“ već su izgrađeni mnogi sportski objekti, a pominje se i mogućnost da se postojeći bazen prekrije balonom čime bi se rasteretila savremena sportska hala koju sada koriste mnogi sportski klubovi i građani za rekreaciju.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Tags: ,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *