„Krušik“ nije pred bankrotstvom – nastavlja sve uspešnije da posluje

Povodom, u javnosti, sve učestalijih napada na HK „Krušik“, privrednu uzdanicu Valjeva i širenja lažnih vesti o njenom poslovanju, danas se saopštenjem za javnost oglasilo rukovodstvo kompanije.

Sva dugovanja firme „GIM“ iz Beograda prema HK „Krušik“ su u celosti naplaćena, naglašava se u saopštenju, i dodaje da se ovakvim dezinformacijama koje su se pojavile u javnosti nakon hapšenja jednog od radnika, nanose velike štete ugledu fabrike. To ima za posledicu negativan uticaj za potencijalne, nove poslove i uposlenost kapaciteta fabrike.

Što se tiče zarade u Kovačkom centru ona se redovno isplaćuje sa svim pripadajućim porezima i doprinosima.

Sve ovo govori, ističe se u saopštenju, da HK „Krušik“ nije, kako se fabrikuju lažne glasine, pred bankrotstvom. Naprotiv, kompanija nastavlja da i dalje uspešno posluje i povećava proizvodnju.

Šta je sve postignuto od 2014. godine do sada, najbolje govore podaci o poslovanju. Ukupan prihod od tada do danas veći je čak za 603 odsto i dostiže iznos od blizu 11,5 milijardi dinara. Uporedo s tim, fabrika poslednjih godina knjiži i dobit koja je 2017. godine iznosila 956, a lane 542 miliona dinara. U poslednjih pet godina „Krušik“ u svom poslovanju beleži stalno povećanje izvoza i on je u 2018. godini dostigao iznos od 103 miliona dinara.

Ne zaostaju ni ulaganja u izgradnju novih pogona koji su porušeni u NATO agresiji, nabavci savremene opreme za proizvodnju, gde se uglavnom ulažu sopstvena sredstva.

Zbog svega toga ne iznenađuje podatak što je prosečna mesečna neto zarada za preko 3.200 zaposlenih iznosila u prošloj godini 51.372 dinara, a očekuje se da ona u ovoj godini bude još veća. Samo u budžet Republike Srbije i javnih preduzeća uplaćeno je 1,5 milijardi dinara, naglašava se u današnjem saopštenju HK „Krušik“ Valjevo.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *