„Krušikova“ lovačka municija ponovo na tržištu

Fabrika namenske proizvodnje HK „Krušik“ u Valjevu ima višedecenijsku tradiciju i u proizvodnji lovačke municije. U vreme privatizacije, fabrika je prodata Beogradskom „Agroprogresu“, s ciljem da u njoj nastavi proizvodnju. Novi vlasnik je nedaleko od Valjeva, pored puta Valjevo – Beograd, u selu Lukavac, podigao novu, najsavremeniju fabriku za proizvodnju lovačke municije.

U međuvremenu, novi kupac je odustao od proizvodnje i pod povoljnim uslovima ponudio na prodaju savremenu fabriku „Krušiku“. Ona se tako ponovo našla pod krovom ove korporacije koja je u njoj nastavila prekinutu proizvodnju. Tako se lovačka municija „Krušika“ ponovo našla na tržištu.

Iako je proizvodnja počela jesenas, proizvedeno je i tržištu ponuđeno više od 600 hiljada komada lovačke municije.

Krušik lovačka municija

“Pre privatizacije proizvodili smo godišnje oko 10 miliona komada lovačke municije i naš lovački metak je bio veoma tražen na tržištu. Sada, kada se ponovo vraćamo na tržište, planiramo da do kraja godine proizvedemo milion komada i ponudimo, pored domaće, i tržištu BiH, Hrvatske i Makedonije. Preostaje nam i dalje, ne oslanjajući se na višedecenijsko iskustvo, da se borimo za povećanje proizvodnje, ali i poboljšanje kvaliteta”, kaže za Kolubarski.info dipl. inženjer Vladan Lukić, generalni direktor HK „Krušik“ Valjevo, i dodaje da se vode pregovori sa jednom kompanijom iz Italije o isporuci kartonskog dela patrona koji se na tržištu sve više traži, pored ostalog, i iz ekoloških razloga, uz zamenu za plastični patron.

Nastojaćemo, nastavlja Lukić, da deo proizvodnje plasiramo i ministarstvima Odbrane i unutrašnjih poslova Srbije za njihove potrebe. Sve ovo treba da doprinese i povećanju broja zaposlenih u ovoj fabrici koja je nekada zapošljavala i do stotinu radnika.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Istina
    November 14, 2019 - 11:12 am

    Meni samo žao poštenog i obrazovanog gospodina Lukića.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *