Opština Ub – pravo mesto za bolji život

Kada je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, reako da je Ub sada najjači u svojoj istoriji, imao je za to dobre razloge, jer se sada u ovoj varoši gradi na svakom koraku, poručuju čelni ljudi opštine Ub i dodaju da je država, za realizaciju važnih projekata, uložila preko deset miliona evra. Auto putem Miloš Veliki u Ub je stigao i prvi investitor, što je dodatno ohrabrilo mlade da ostanu u svom gradu.

Zadržati mlade u svom gradu – strategija je opštine Ub, a da bi se u tome uspelo, krenulo se u realizaciju brojnih projekata, koji će stvoriti potrebne uslove. Zato se i krenulo od najmlađih, pa je tako ova opština dobila jednu od najsavremenijih predškolskih ustanova u Srbiji.

„Mogu slobodno da kažem da je ovo najsavremeniji i najlepši vrtić u Srbiji. To nam mnogo znači, prvenstveno roditeljima naše opštine. Naravno, bila je i lista čekanja kao i u svakom gradu, ali smo izgradnjom ovog novog vrtića to i rešili“, kaže Gordana Milosavljević Marković, direktorka PU „Ub“.

I najstarija osnovna škola u Kolubarskom okrugu biće i najmodernija, jer će već sledeće godine učenici pohađati nastavu u novim prostorijama. Uz pomoć države gradi se i zatvoreni bazen, pa će ova škola, svoj dvestoti rodjendan, dočekati potpuno nova i modernizovana.

„Uz podršku naše lokalne samouprave i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, konačno smo dobili prostorno proširenje da u značajnoj meri unapredimo uslove života i rada naših učenika, ali i da im ponudimo način da nauče neke važne životne veštine, poput plivanja“, kaže Živana Baratović, direktorka OŠ „Milan Munjas“ iz Uba.

Dragan Džajić, Dule Savić, Nemanja Matić – jedni od najpoznatijih stanovnika, dokazali su da je Ub grad sporta.  Sa petanaest sportskih terena na osam hektara, u koje je uloženo oko milion evra, Ub je veoma važan i na sportskoj mapi Srbije.

„Naši najmlađi sugrađani imaju dobre uslove za bavljenje sportom, jer mi imamo terene za sve sportove, fudbal, mali fudbal, za odbojku, košarku, tenis, tako da svako može da odabere sport koji mu najviše odgovara“, kaže Saša Milićević, direktor JKP „Djunis“ Ub.

Lokalni Dom zdravlja će, takodje uz pomoć države, biti jedna od najeminentnijih zdravstvenih ustanova, dok će primarna zdravstvena zaštita biti na prvom mestu.

„Mi se zaista borimo da celu našu opštu praksu, sa kućnom negom i lečenjem, u kombinaciji sa službom hitne pomoći, renoviramo, kako bi opet zaživeo onaj sistem sestra – lekar, i da napravimo jedan timski rad“,  kaže dr Biljana Nikolić, direktorka Doma zdravlja Ub.

Po projektu sa oko dva miliona evra, koje takođe daje država, biće potpuno renovirana i stara pijaca u Ubu, na veliku radost kako prodavaca, tako i kupaca.

I kada se sve sabere, deset miliona evra država je uložila u sve pomenute projekte, kako bi građani Uba živeli bolje.

„Nama mnogo znači što nas država nije zaboravila, jer konstantno ulaže u naš grad, a mi samo tako naše sugrađane možemo da zadržimo da ostanu ovde da rade, da doprinose i da se mi kao opština  širimo“, kaže Aleksandar Džajić, zamenik predsednika opštine Ub.

A novoizgradjenim auto putem Miloš Veliki u Ub je stigao i prvi investitor.

“Opština Ub je za industrijsku zonu opredelila 130 hekata zemljišta i već imamo prvu fabriku koja zapošljava oko 200 radnika, koji uglavnom žive na teritoriji opštine Ub”, kaže Ivana Nikolić, narodna poslanica.

Uz 55 novih stambenih zgrada u izgradnji i svim pomenutim investicijama, može se doći do zaključka za opština Ub zaista ima bolju budućnost.

Ostale vesti možete pročitatio ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *