Valjevo: Rekonstrukcija i rehabilitacija Ulice Prote Mateje

Rekonstrukcija i rehabilitacija Ulice Prote Mateje je veoma značajna za građane Valjeva, jer ova centralna gradska ulica, iako kratka, važna je saobraćajnica. Danas je asfaltirano 300 metara ulice, koju koriste stanari zgrada u samom centru grada, prilaz je Centru za kulturu, institucijama, prodavanicama, mostu koji vodi ka Zelenoj pijaci.

prote mateje valjevo 3
Foto: Željko Bošković

Osim ulice, u dužini od 200 metara, rekonstruisana su i dva kraka ka parkingu, dužine od 100 metara. Radove, vrednosti tri miliona dinara, izvodi Preduzeće za puteve, a sredstva su obezbeđena u okviru Programa rekonstrukcije i rehabilitacije kolovoznih zastora u gradu Valjevu.

prote mateje valjevo 4
Foto: Željko Bošković

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović kaže da i sam živi već 40 godina u ovom delu grada i da ne pamti kada je Ulica Prote Mateje rekonstruisana ovako detaljno.

prote mateje valjevo 2
Foto: Željko Bošković

“Mislim da ćemo gotovo sve ulice u centru grada urediti za ove dve godine, izuzimajući Vuka Karadžića, koja zahteva opsežnu i detaljnu rekonstrukciju sa planom kako ćemo uraditi, jer je tu puno institucija. Naglašavam da je Valjevo jedno veliko gradilište. Nemamo dileme šta ćemo uraditi do kraja godine, kao što nemamo dileme šta ćemo uraditi sledeće godine, jer plan komunalne izgradnje je jedan ambiciozan plan. Ove godine smo dokazali da smo najveći broj naših obećanja ispunili. Centar grada zaslužuje jednu ovako solidnu ulicu i da se poprave ovi parkinzi i sve što je potrebno”, zaključio je gradonačelnik Gvozdenović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

2 Komentara

  1. Maja
    October 17, 2019 - 7:26 am

    A kada ce biti asfaltirana pesacka staza na Sabackom putu koja vodi od JKP Vidrak pa sve do kraja Vojvode Misica.Prvo je ne bezbedna zbog dece koja idu u skolu tuda svaki dan.To otprilike nece biti nikada na redu.

    Reply
  2. GANE
    October 17, 2019 - 6:48 pm

    Nadam se da nerade i ovu ulicu ljudski

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *