Grad Valjevo obezbedio besplatno letovanje za pedesetoro dece sa sela

Pedesetoro seoske dece o trošku Grada Valjeva prvi put letuju na moru. Oni će u hotelu u Bečićima provesti po deset dana. Sredstva za njihovo letovanje obezbedio je Grad Valjevo u iznosu od 1,5 miliona dinara.

“Radi se, uglavnom, o deci iz materijalno najugroženijih porodica. Pored plaćenog letovanja svim porodicama iz kojih se deca šalju na letovanje dobili su po deset hiljada dinara na ime troškova za nabavku opreme za letovanje i džeparac”, kaže za Kolubarski.info Radoica Rstić, odbornik Skupštine grada i predsednik Komisije za praćenje i implementaciju lokalnog akcionog plana za decu.

Sa decom na more putuju vaspitači i instruktori plivanja koji imaju zadatak da svako dete nauče da pliva.

Foto: kolubarski.info

Sa započetom akcijom slanja dece na besplatno letovanje o trošku Grada Valjeva, koja je počela još prošle godine, nastaviće se izdvajanje još više sredstava.

“Sve pripreme za odlazak na letovanje obavljamo u saradnji sa direktorima valjevskih škola i Centrom za socijalni rad”, istakao je Rstić.

Foto: kolubarski.info

Nije zapostavljena ni briga za decu iz materijalno najugroženijih porodica iz grada. Za njih 150 obezbeđen je besplatan prevoz i ulaz u sportsko-rekreacioni centar „Petnica“, a o njihovoj obuci plivanja vodiće računa instruktori iz Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

Foto: kolubarski.info
Foto: kolubarski.info

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Fany
    August 7, 2019 - 10:40 pm

    U tom odmaralistu je Krusik imao svoje sobe (Rafailovic Becici), kao i Canju, grad Valjevo bi trebalo na ime duga Krusika prema gradu da preispita sta je sa tom imovinom?

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *