(VIDEO) Održana uspešna donatorska večera za opremanje ginekologije i porodilišta

Podrška grada Valjeva i gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića akciji Udruženja “Rodi se na lepom mestu” za opremanje porodilišta i ginekologije Opšte bolnice u Valjevu, krunisana je donatorskom večerom, koja je održana u Omni centru.

donatorska vecera 2
Donatorska večera “Rodi se na lepom mestu” © Željko Bošković

Brojne goste, koji su došli iz svih sfera javnog života Valjeva i okolnih opština, pozdravili su gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, direktor Opšte bolnice u Valjevu dr Zoran Đurić i dr Nenad Dimitrijević, predsednik Udruženja “Rodi se na lepom mestu”.

“Želeo bih da se setimo svih onih koji su modernizovali ovu Službu, svih onih načelnika Službe koje nemamo pravo da zaboravimo … dr Dula Stepanovića, dr Mila Sapundžića, dr Živka Ilića, dr Nikolu Simića, dr Zorana Jokića, dr Nadu Popović, dr Branka Budimirovića, dr Novaka Srećkovića i sada aktuelnog načelnika dr Nenada Dimitrijevića. Išao sam hronološkim redom i mislim da sam dobro poređao sve načelnike Sllužbe. Posebna zahvalnost za ovu veliku donaciju, za dva nova ultrazvučna aparata dugujemo gospodinu Vladanu Petkoviću, bivšem direktoru “Krušika”, a sada direktoru “Zastava oružja”, rekao je gradonačelnik.

nebojsa milovanovic i dr nenad dimitrijevic
Nebojša Milovanović i dr Nenad Dimitrijević © Željko Bošković

“Drago mi je što ste došli i mislim da ste svi srećni što živite u ovakvom gradu kao što je Valjevo. Valjevo je grad prelepe prirode, prelepe okoline, sjajne istorije i valjanih ljudi”, rekao je dr Nenad Dimitrijević na otvaranju donatorske večeri i istakao da je možda srećniji od ostalih jer ima priliku da radi sa kolektivom sjajnih ljudi koji rade 24 časa dnevno 365 dana u godini kako bi žene Valjeva imale najbolju moguću negu i dobro zdravlje.

donatorska vecera 3
Donatorska večera “Rodi se na lepom mestu” © Željko Bošković

Novac prikupljen u ovoj akciji, a koji za sada iznosi 130.000 evra, biće korišćen za kupovinu aparata i instrumenata koji su potrebni ovom odeljenju u valjevskoj bolnici. Nova dva savremena ultrazvučna 4D aparata su već stigla, zahvaljujući donaciji Holding kompanije “Krušik”.

donatorska vecera 4
Dejan Bogojević i Ivan Beljić na donatorskoj večeri © Željko Bošković

Izuzetno uspešno veče, programom su upotpunili mališani iz Dečjeg crkvenog hora “Hadži Ruvim”, glumac Nebojša Milovanović, koji je izveo svoj stend daun “Poezija, iskorak” i Duo D koji čine Dimitrije Tomić i Žika Marić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *