„Valjevskoj pivari“ priznanje od Ministarstva prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je priznanja predstavnicima školskih uprava i obrazovnih ustanova, kao i organizacijama i pojedincima koji su dali poseban doprinos za realizaciju ovogodišnjeg Krosa RTS-a. Povelja „Dobrila Dobrić“ i umetnička slika pripali su dr Gordani Stepić, autorki „Obrazovnog kruga“, i Aleksandru Rajevcu, direktoru „Valjevske pivare“ koja već pet godina podržava Kros RTS-a u okviru društvene odgovornosti kompanije.

Aleksandar Rajevac je imao čast da povelju „Dobrila Dobrić“ i Zlatno znamenje uruči ministru Mladenu Šarčeviću za nemerljiv i kontinuirani trogodišnji doprinos u razvoju Krosa RTS-a. Istim priznanjem nagrađen je i Volonter godine Krosa RTS-a Zoran Radosavljević, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole Svilajnac.

Za kreativan rad na obrazovnim radionicama Kampa „Svilajnac 2018“ nagrađena je dr Gordana Mijailović, direktorka Visoke škole za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ iz Sremske Mitrovice, autor vizuelnog identiteta „Obrazovnog kruga“ Marko Šerer, kao i najuži tim Ministarstva prosvete koji je bio zadužen za realizaciju 28. Krosa RTS-a. Ministar Šarčević je priznanja uručio rukovodiocima šest školskih uprava – Kragujevac, Jagodina, Zaječar, Ranilug, Novi Sad i Sombor – koje su se posebno istakle na Krosu RTS-a „Kroz Srbiju“, kada je u jednom danu, 11.maja, trčalo 485.140 predškolaca i đaka. Pobedila je Školska uprava Kragujevac, u kojoj je trčalo 90% dece.

Uz Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Kros RTS-a podržali su: Ministarstvo omladine i sporta, Uprava za dijasporu i Srbe u regionu, Atletski savez Srbije, Sportski savez Srbije, Matematički institut SANU, Francuski institut i Valjevska pivara.

ugradu.info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *