Predstavnici grada Sočija u poseti Valjevu

 

Predstavnici ruskog grada Sočija, Viktor Petrovič Filonov, predsednik Skupštine Sočija i Jurij Sergejevič Nemcev, odbornik Skupštine Sočija tokom posete Valjevu razgovarali su sa čelnicima grada o uspostavljanju kulturne, sportske i turističke saradnje dva grada. Goste su danas primili gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i predsednik Skupštine Valjeva Milorad Ilić.

Na današnjem sastanku parafiran je Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa između predstavnika vlasti Gradskog Sobranja Soči i Skupštine grada Valjeva.

„Valjevo je danas imalo posebnu čast da ugosti predstavnike ruskog grada Sočija, olimpijskog, velikog i značajnog grada u Rusiji. Sa našim gostima, predsednikom Skupštine grada Sočija i deputatom, vodili smo razgovore o saradnji dva grada s obzirom na prijateljske odnose ruskog i srpskog naroda. Danas smo parafirali jedan sporazum o protokolu, o prijateljskoj saradnji dva grada, koji obuhvata kulturnu, sportsku i privrednu saradnju kao i saradnju omladinskih organizacija i mladih ljudi. Sporazum je tek parafiran, a biće potpisan u Sočiju prilikom posete delegacije grada Valjeva, koja će se realizovati do kraja ove godine. Na gradu Valjevu je obaveza da predstavi Soči i njegove kapacitete kao što će i grad Soči predstaviti Valjevo. Takođe je na nama da organizujemo da ono što smo danas u protokolu napisali pretvorimo i u realan život u narednom periodu“, istakao Milorad Ilić.

Sporazumom je predviđeno pomaganje uspostavljenja direktnih prijateljskih i partnerskih veza između omladinskih, kulturnih, kreativnih, sportskih i obrazovnih organizacija ova dva grada.

„Nedavno smo stupili u kontakt sa deputatima Skupštine grada Valjeva i kao rezultat prijateljstva je proizišla naša poseta gradu Valjevu. Ova poseta je pokazala da mi ustvari imamo jako puno dodirnih tačaka sa Valjevom i da ćemo dosta sarađivati u oblasti kulture, nauke, obrazovanja i sporta. Planiramo uzajamne posete, da bismo mogli da vidimo na kojim poljima možemo sarađivati. Danas smo potpisali protokol o saradnji između naših gradova i očekujemo delegaciju Valjeva da dođe u Soči, da bismo potpisali Ugovor o saradnji. Grad Soči je jako gostoljubljiv centar sporta i kulture Ruske federacije. Bilo bi nam jako drago da srpski narod dođe kod nas u posetu“, rekao je Viktor Petrovič Filonov, predsednik Skupštine Sočija.

Jurij Sergejevič Nemcev, odbornik Skupštine Sočija dodao je da postoji jako tesna veza između naše dve zemlje i da će Skupština grada Sočija imati veliku čast da sarađuje sa Skupštinom grada Valjeva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *