Gradonačelnik u poseti „Valiju“

U okviru obilaska velikih industrijskih pogona, koji posluju u Valjevu, gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović posetio je Fabriku čarapa i rublja „Vali“ u Beloševcu, gde je sa menadžmentom fabrike razgovarano o odnosima Grada i ovog velikog preduzeća.

Ova fabrika, koja radi u okviru Kompanije „Golden Lady“ iz Italije, zapošljava više od 1000 radnika. Gradonačelnik je u razgovoru sa direktorom Albertom Grasijem informisan da je poslovanje u Srbiji stabilno i da su zadovoljni uslovima u Valjevu.

„Imao sam to zadovoljstvo da obiđem pogone i da se uverim da su uslovi rada iznad proseka. Prosečna plata u prozvodnji je za valjevske prilike i više nego zadovoljavajuća, što je za mene kao gradonačelnika, veoma bitno.

Razgovarali smo o stvarima koje Grad može da učini za ovu veliku kompaniju, zahvalio mi se direktor Grasi što smo asfaltirali oko 3 kilometra puta kroz Beloševac do fabrike „Vali“. Razgovarali smo i o onome što ova kompanija može da učini za Grad, s obzirom na to da je ovo velika firma, koja pokazuje solidnu društvenu odgovornost, kada su u pitanju Grad i gradske manifestacije“, rekao je gradonačelnik nakon obilaska Fabrike „Vali“ i naglasio da će on lično sa saradnicima nastaviti i dalje sa obilaskom industrijskih postrojenja i svih onih kompanija koje su značajne za Grad.

„Obilazićemo i manje i veće fabrike, kao i one koji su pretežno izvozno orijentisane i koji posluju u Valjevu. Mislim da ćemo za dva meseca imati pravu sliku šta je najbitnije u privredi Grada i šta je potrebno da se popravi, a da Grad i ovo gradsko rukovodstvo mogu da učestvuju u tome i da olakšamo ljudima poslovanje“, zaključio je gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović nakon obilaska jednog od najvećih privrednih subjekata na teritoriji grada Valjeva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Sloba
    May 28, 2018 - 12:36 pm

    Bivši direktor Poleta je bio na razgovoru u Valiju pre više od godinu dana i dobio pozitivnu reakciju za ideju pasarele preko duplih traka kod Nove Pijace koju bi Valy finansirao u zamenu za reklamni prostor na istoj što bi pokazalo i društvenu odgovornost ove firme kroz doprinos u bezbednosti pešaka. Bilo bi korisno da gradonačelnik završi realizaciju te ideje zbog nekoliko stotina zaposlenih na Novoj Pijaci i time spreči dugogodišnje osipanje radnih mesta na ovom prostoru.
    Preduzetnik sa Nove Pijace.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *