Odlazak Dragana Jeremića Poćute – nagrada ili abolicija?

Posle dugo najavljivanog odlaska i više bezuspešnih pokušaja Dragan Jeremić, zvani Poćuta, konačno je dobio kartu u jednom smeru. Umesto dosadašnje funkcije zamenika gradonačelnika grada Valjeva, Jeremić će se ubuduće baviti sekretarskim poslovima u Ministarstvu zaštite životne sredine. Iako naizged dobra, ova vest je od samog početka bila praćena brojnim kontraverzama. Pitanje koje, pak, među građanima najviše preovladava glasi: Da li je Poćutin odlazak iz Valjeva nagrada ili abolicija?

Ne tako davno ovaj Poćutanac činio se nedodirljivim. Teško da je bilo koji građanin mogao i da zamisli da bi neko u gradu Valjevu smeo i da trepne bez odobrenja ovog čoveka. Građani ga uglavnom opisuju kao “bahatog dođoša” koji je svakog svog neistomišljenika provlačio kroz sebi naklonjene medije demonstrirajući moć i time davao primer šta čeka svakoga ko mu se suprotstavi. Međutim, čini se da nisu samo obični građani iskusili ovu bahatost. Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da ogromna većina valjevskih medija nije smogla snage da se u prošlosti kritički osvrće na njegov rad. Ali ne zbog toga što povoda nije bilo, već zbog očiglednog straha koji je ovaj čovek sejao po Valjevu. Statistike govore da je u proseku u 95,86% medijskih tekstova na mesečnom nivou Dragan Jeremić javnosti predstavljan u pozitivnom kontekstu i o njemu govoreno afirmativno, dok je svega nešto više od 1% bilo onih u kojima je predstavljen u negativnom kontekstu. Preostali procenat odnosi se na uobičajene medijske sadržaje.

Redakcija portala KOLUBARSKI.INFO, pre svega, objektivnim informisanjem i istraživačkim radom učinila je da da se ova statistika u prethodnom periodu makar malo promeni. Koliko je Poćuta bio nenaviknut na novinarsku objektivnost i istraživački rad, govori i podatak da je samo u prethodnih mesec dana umesto eventualnih demantija uredništvu našeg portala upućivao brojne pogrdne izraze. Jedino što smo od Jeremića u prethodnih mesec dana mogli da čujemo bilo je to da je alergičan na hlor te da iz tog razloga ne posećuje petničke bazene.

A na pitanje da li se onda uopšte kupa nismo dobili odgovor!

I upravo shvatajući značaj istinitog izveštavanja naša redakcija je javnosti u prethodnom periodu ponudila informacije koje se na drugim medijima nisu mogle čuti.

dragan jeremic pocuta 2

Jeremić se, istina, vezuje za brojne neregularnosti – počev od onih manje ozbiljnih kao što je bahata vožnja u gluvo doba noći službenim automobilom u centru Valjeva, pa do onih koji se tiču Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva na čijem je čelu bio ali i Direkcije za zemljotres. Uz to, pominju se i neregularnosti u vezi sa (ne)raspisivanjem javnih tendera UFK Valis kao i izgradnja zgrade u centru Valjeva. Sve ove, ali i brojne druge teme bile su predmet našeg interesovanja u prethodnom periodu.

Zbog toga se i mi, kao i veliki broj naših sugrađana, pitamo da li je Jeremićev odlazak iz Valjeva zaista nagrada za primerno vladanje na lokalu ili je na delu svojevrsna abolicija? 

Jedno je, pak, sigurno – redakcija portala KOLUBARSKI.INFO nastaviće da prati i istražuje Jeremićev rad i ubuduće, a da li će se on i u kojoj meri osmeliti da na republičkom nivou zakorači u neregularnosti ostaje da vidimo.

Nadamo se da će mu Slavica Caca Vujanac za ispraćaj izabrati neko lepo odelo, jer, ipak je ona od seljaka u majici Če Gevare napravila respektabilnog političara.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

13 Komentara

  1. Srbenda
    May 25, 2018 - 10:56 pm

    Umirem sa ovim slikama. Znači obožavam vas. Niste normalni 😂😂😂😂

    Reply
  2. Valjevac
    May 26, 2018 - 12:01 am

    Seljak ostao u majci cegevare.nema od njega pomoci izbacice ga iz tog ministarstva pre nego sto udje tamo. Ne trpe beogradjani seljake pogotovo koji se ne kupaju jer su alergicni na hlor. Osetili smo koliko zaudara u valjevu sada ce smrad da siri po beogradu.

    Reply
    • ljiljana
      May 28, 2018 - 2:59 pm

      nece ni oni tamo nisu bolji,pogotovu u novoformiranom ministarstvu.

      Reply
  3. Simče
    May 26, 2018 - 4:26 am

    Pa jasno je da je prokukao da ga njegov drug iz partije skloni jer je u Valjevu postalo “vruće”. Krug počeo da se zatvara. Samo valjevci ne treba da zaborave ” uspehe” ovog dokaza Darvinove teorije za sledeće izbore i da ga nagrade sa krompirom kao prvom cifrom iz njegove rođene Poćute

    Reply
  4. V puk
    May 26, 2018 - 5:36 am

    Jel stvarno rekao da je alergičan na hlor?? Pa zaista jel se taj čovek kupa?? 😂 Jao majko sveta kakva glavudža

    Reply
  5. Zoran
    May 26, 2018 - 7:39 am

    Znate li zašto Darija nije objavila moj komentar na ovu temu?
    Samo sam pitao da li je On, drug Poćuta, ta tajanstvena osoba X kojoj je Aleksandar Vujić Subotić donosio deo novca od “javnih nabavki”. I da li će i On, drug i doktor, biti obuhvaćen optužnicom Višeg tužilaštva za krađu budžeta preko “javnih nabavki” ?
    Zašto Darija ili kako je već zovete-pijačna, stanična, ulična ili šta već beše, zašto dakle ne dozvoljava ni reč o Poćuti? Da li je i ona poćutanka ?

    Reply
    • Zbrat gradovi
      May 27, 2018 - 6:55 am

      Ne dozvoljava takve komentare jer joj Gejt daje pare da ćuti. Prosto i jednostavno.

      Reply
  6. milan
    May 26, 2018 - 7:42 am

    Treba ga ispratiti iz Valjeva sa katranom i perjem-to je zaslužilo.

    Reply
  7. Milovan
    May 26, 2018 - 8:16 am

    U gradskoj upravi svi šefovi su njegovi, uključujući i one iz LDP, žute ili šatro nepartijske, šta će biti sa njima? Neće valjda njih ostaviti da ih Poćuta telediriguje telefonom iz Beograda?
    Jenom sam brojao, svi načelnici i šefovi u upravi, sem dvoje-troje su poćutini ili crveni, zar baš nema snage da se to počisti?

    Reply
  8. Istina
    May 26, 2018 - 11:23 am

    Valjevo će biti čistiji grad, Poćuta će da pomogne da se iza njega vazduh pročisti…

    Neka idu svi za Slobodanom koji je započeo vaskrsnuće Srbije…

    Srećno!

    Reply
  9. Mirko
    May 26, 2018 - 7:44 pm

    Ko je taj puplja zbog koga ne sme niko da trepne u valjevu? Taj nepismeni ccccc

    Reply
  10. Komšija
    May 27, 2018 - 6:07 pm

    SIRĆE će da slavi što je otišao Poćuta. Laknulo čoveku sad.

    Reply
    • Darko
      May 28, 2018 - 9:38 am

      Al’ gospođa Sirćetica zamotaće se u crno!!!😄

      Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *