Zorana Mihajlović posetila Valjevo i najavila pomoć države u realizaciji kapitalnih investicija u našem gradu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović boravila je danas u Valjevu i tom prilikom je obišla lokacije na kojima su u toku radovi na projektima od državnog interesa, a zatim se u zgradi gradske uprave srela sa nosiocima najviših funkcija u Valjevu i Kolubarskom okrugu.

Mihajlovićeva je najpre stekla uvid u stanje državnog puta prvog B reda, poznatijeg po nazivu ranije sistematizacije kao M-4, trasu Valjevo – Loznica, odnosno deonicu od Lajkovca do Iverka čijim završetkom će se omogućiti povezivanje našeg grada sa koridorom 11 što bi umnogome trebalo da olakša i ubrza saobraćaj kako prema Beogradu i Vojvodini, tako i prema Crnoj Gori, dok će spajanjem sa Loznicom ovaj pravac postati najbolja veza Centralne Srbije sa BiH.

Gvozdenović: Novom saobraćajnicom do Beograda za 45 minuta

Dočekujući važnu gošću gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović primetio je da će završetkom ovog putnog pravca i spajanjem sa autoputem biti ostvaren san mnogih generacija naših sugrađana o mogućnosti stizanja do prestonice za manje od sat vremena.

Potpredsednica Vlade i resorna ministarka je rekla da je na nivou Republike doneta odluka o izgradnji brze saobraćajnice i da je preostalo da CIP kao generalni projektant nastavi da izrađuje potrebnu dokumentaciju za šta su obezbeđena finansijska sredstva, dok su procene da ovaj poduhvat košta između 50 i 60 miliona evra pa su samim tim očekivanja da posao bude gotov za dve i po do tri godine, a da je realno da započne naredne.

Ona je napomenula i da je ovaj put bitan ne samo za Valjevo nego i za ceo okrug i da je investicije mnogo lakše privući kada gradovi međusobno imaju dobre i brze saobraćajne komunikacije.

Obilazeći branu i akumulaciju Stubo – Rovni Zorana Mihajlović je izrazila uverenje da se ova kapitalna državna investicija mora dovršiti u najkraćem roku i da Vlada neće dozvoliti da se posao započet pre 29 godina razvuče u nedogled.

„Vodosnabdevanje je najbitniji prioritet za građane Srbije u narednih 20-30 godina i mi kao država o tome moramo da vodimo računa. Jasno je da je za završetak izrade dokumentacije potrebno još 50-60 miliona dinara i ministarstvo građevinarstva će za ovu namenu izdvojiti ta sredstva, dok će za okončanje celog posla morati da se poveže više ministarstava jer je reč o velikom novcu, pa će s tim u vezi nakon donošenja zajedničke strategije prema mogućnostima biti planirana sredstva za državni budžet u narednoj godini“, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ona je napomenula i da joj je poznat podatak da je preko Kancelarije za javna ulaganja u ovoj godini obezbeđeno šest i po miliona evra.

U zgradi Gradske uprave Mihajlovićeva se najpre susrela sa načelnikom Kolubarskog okruga Goranom Milivojevićem i čelnicima lokalnih samouprava sa područja okruga, nakon čega se na istom mestu sastala sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem i rukovodiocima Valjeva.

Piše: Nebojša Bojanić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *