Napad na novinara Kolubarski.info i Radio Valjeva po nalogu “valjevskih šerifa”?!

Dana 16.04.2018. godine oko 11:30 časova ispred prostorija Radio Valjeva i redakcije portala Kolubarski.info došao je gospodin Goran Marković i uputio niz ozbiljnih pretnji našem novinaru B.K.

Marković je našeg novinara upozorio da “ne sme da napada jedinog gradskog šerifa Mihaila Miku Jokića kao ni Dragana Jeremća Poćutu”. On je tražio i da se prestane sa objavljivanjem informacija te vrste i rekao da će jedini i glavni valjevski šerif ukoro smeniti gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića. Nakon vrlo ozbiljnih pretnji upućenih našem novinaru, Goran Marković je trčećim korakom pobegao sa lica mesta.

Redakcija portala Kolubarski.info i Radio Valjeva nakon pretnji istraživala je ko je zapravo gospodin Goran Marković i došla je do zapanjujućih podataka.

Naime, Goran Marković višestruko je osuđivan za niz krivičnih dela (nasilničko ponašanje, prevare, falsifikovanje isprave, laka telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti i dr.). Premda Krivični zakonik u svakom konkretnom slučaju predviđa kaznu zatvora, sudije su gotovo u svakoj presudi protiv Markovića pribegavale uslovnoj osudi (u zamenu za kaznu zatvora) iako se višestruka ranija osuđivanost prema opštim načelima krivičnog prava mora smatrati otežavajućom okolnošću. Interesantno je i to da Markoviću nijedna uslovna osuda nije opozvana i zamenjena za kaznu zatvora iako mu je sud u periodu od 2004. godine do danas već 10 puta pravnosnažnim odlukama utvrdio krivicu. Osim toga, prema informacijama do kojih je došao portal Kolubarski.info, Marković nije platio nijednu novčanu kaznu koja mu je određena nakon što je proglašen krivim pravnosnažnim sudskim presudama.

Redakcija portala Kolubarski.info i Radio Valjeva došla je do više podataka koji govore o osuđujućim presudama za razna krivična dela koja je učinio Goran Marković te stoga javno postavljamo sledeća pitanja:

Ko je Goran Marković? Ko je “gradski šerif” na koga se poziva Goran Marković i da li možda taj “šerif” štiti Markovića od ruke zakona i pravde? Kako je moguće da pojedinac može da bude iznad pravosudnog sistema? Kako je moguće da Marković nije platio nijednu novčanu kaznu? Kako je moguće da Markoviću nijedna uslovna osuda nije opozvana i zamenjena za zatvorsku kaznu? 

U prilogu svega gore navedenog javnosti stavljamo na uvid presudu Osnovnog suda u Valjevu iz koje se jasno vidi da je Goran Marković osuđivan za veliki broj krivičnih dela.

Protiv Gorana Markovića  podneta je krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti.

Ekskluzivne informacije samo na kolubarski.info.

5 Komentara

  1. Dara Valjevo
    April 18, 2018 - 11:04 pm

    Meni je iskreno zapanjujuće kad vidim ove silne uslovne presude, uopšte se ne osećam sigurno kada ovakve ljude puste da šetaju ulicama grada. Imam dvoje male dece i ozbiljno razmišljam da se iselim iz zemlje zbog ovakvih stvari. Ovo je strašno

    Reply
  2. Valjevac
    April 18, 2018 - 11:24 pm

    Dali je ovo moguce da je istina? Meni ovo izgleda neverovatno!Uzas!

    Reply
  3. MijaVa
    April 18, 2018 - 11:32 pm

    Da sam na mestu gradonačelnika sve bi ih izbacio na ulicu da malo počiste ulice Valjeva. Dosta su sedeli u foteljama i krali. Pa poćuta, Mika, Vujići imaju ko zna šta sve a narod gladuje. Zašto oni imaju prednost? Zašto su oni iznad nas? Bagru na ulicu ili u zatvor po zasluzi!!!!Podrska radio Valjevu!

    Reply
  4. Komšija
    April 20, 2018 - 7:09 pm

    Do juče su bili zajedno i Boba i Mika i Poćuta i slavili kod Vujića a sad jedni kradu drugi se bore za pravdu. Ma isti se svi.

    Reply
  5. Meda
    April 17, 2021 - 8:13 am

    Svi su isti LOPOVI i bore se izmedju sebe da sto vise opljackaju i misle da se povuku i trose opljackani novac, od gradjana. To su njihove igre i skretanje paznje jednih na druge . Narode ustanimo i oterajmo zauvek najvece izdajnike i zlikovce koje je Srbija imala.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *