Lajkovac: OŠ „Mile Dubljević“ ponovo prvak države u odbojci

Učenice OŠ “Mile Dubljević” iz Lajkovca superiorno su odbranile titulu državnog prvaka u školskoj odbojci! U današnjem finalu savladale su ekipu OŠ „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke sa 2:0, po setovima 25:17 i 25:21.

O nadmoći lajkovačke škole odbojke govori činjenica da u četiri meča nisu izgubile set, a razlika u poenima po setovima uglavnom je bila ubedljiva. Pre finala, u dvodnevnom takmičenju u grupi, pobedile su OŠ „Dušan Radović“ iz Novog Sada sa 2:0 (25:10, 25:16), OŠ „Dubrava“ iz Knjaževca sa 2:0 (25:16, 25:19) i OŠ „Vasa Pelagić“ iz Leskovca“ sa 2:0 (25:14, 25:10). Doček šampionki Srbije je u 20 časova u krugu škole.

Članice Odbojkaške sekcije škole, koju predvode profesori fizičkog vaspitanja Aleksandar Đukić i Marko Ivković. ujedno su i pionirke OK „Železničar“, osim Stefane Pakić, koja nastupa za „Crvenu zvezdu“. Tim je ove godine podmlađen, uglavnom su igrale učenice sedmog i šestog razreda, ali su uprkos tome ponovile uspeh od prošle godine. Plasman na državno prvenstvo Lajkovčanke su izborile pobedom na međuokružnom takmičenju, u konkurenciji najboljih škola iz Grada Beograda, Sremskog i Mačvanskog okruga. Osnovna škola „Mile Dubljević“ je već četiri godine uzastopno okružni prvak u odbojci.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *