Vučić: Jasno je da će biti prevremenih izbora – jedino je pitanje kada, prelazne vlade neće biti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je jasno da će prevremeni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani, a da je sada jedino pitanje kada će se ići na izbore.

“Mi ćemo nastaviti da čekamo neke ljude da razgovaramo, ali pošto je jasno da oni čekaju neke druge stvari, ali nikada se neće dogoditi da neko na ulici preuzima vlast ili nasiljem, bilo je to previše za ovu zemlju od 90-tih godina. Sa tim prošlim vremenima je davno završeno”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da on i Vlada Srbije očekuju da će se pojaviti neko, ko će, kako je rekao, “pokazati dovoljno odgovornosti za celo društvo, a ne samo za svoje sitne stranačke potrebe”.

Dok sam ja predsednik, prelazne vlade neće biti

Predsednik je izjavio da prelazne vlade neće biti sve dok je on predsednik, jer bi to, kako je rekao, značilo da državom upravlja jedan tajkun i nekoliko stranih centara moći.

Vučić je rekao da će kao predsednik čekati da dođu na razgovor svi oni kojima je uputio taj poziv.

“Uputiću ih da je to jedini mogući način da do promena koje toliko žele dođe – da se na izborima učestvuje, da na izborima dobiju većinsku podršku naroda i da onda od predsednika mogu da dobiju mandat za sastav nove vlade”, rekao je predsednik.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *