Šansa za balon sale i uredjeno izdavanje školskih sala

Prvi put u Valjevu i deca sportisti koji učestvju u kolektivnim sportovaima ostvariće mogućnost stipendije. Član Gradskog veća Vladimir Mišković kaže da su sada svi sportisti u tom pogledu izjednačeni.

„Grad izdvaja velika sredstva za stipendije , a do sada nisu mogla da ih koriste deca koja se bave kolektivnim sportom. Ovo je nešto novo što smo uveli i sportisti koji su najbolji u koletivnom sportu , učesnici šampionskih prvenstava, reprezentativci , moći će da koriste stipendije grada. O tome će odlučivati Komisija“, pojašnjava Mišković.

UFK Vals bavi se samo jednim delom sportske infrastrukture tačnije objektima koji su povereni njima na staranje . Grad je u osnovi taj koji finansira brojne investicije u sportskoj infrastrukturi.

„Što se tiče grada, postavljeni su tobogani, radi se parket u Domu „Svetomir Djukić“, to ej no što je preko Valisa , a za narednu godinu sigurno ćemo imati ulaganja koja su opet delom vezana za tu ustanovu , a delom su za grad. Nema tu enke velike razlike. U ovom trenutku pravimo projekten zadatke za narednu godinu i to nisu jeftine investicije. Pored tribina budućnosti tu je i priča o toplotnim pumpama, terenom sa veštačkom travom. Što se tiče Hale sportova sve to je do grada mi smo završili i sada je na ministarstvu sve. Stiglo se do projekta za gradjevinsku dozvolu , očekuje se žuti fidik odnosno projektovanje i izvodjenje u istom paketu. Ali tu je sve na ministarstvu. Oni su najavili podršku i sada čekamo“, kaže Mišković.

Jedna od novina koje bi i ubrzo mogle biti realizovane jesu vezane za program za podizanje balon sala u Valjevu koji  nikada nije usvojen i ta tačka dnevnog reda vrlo brzo bi se mogla naći na dnevnom redu Veća i Skupštine . Ideja je da grad obezbedi po programu prostor i neophodne dozvole , ali uredi i gabarite u kojima zainteresovani mogu podići balon sale.

„Dosta ljudi radi na tome kako bismo imali prostor koji možemo da iznajmljujemo za balon sale. Predvidjeno je do bude na period od 10 godna. Zainteresovani bi se javljali na javni poziv , biće ponudjene tri lokacije. Balon sale su do sada tretirane kao kiosci ,a to nisu . Grad daje uslove i propise. Do sada takva mogunost nije postojala jer nije bilo programa“, objašjava Mišković.

Po njegovim rečima jedna od novina jeste i način korišćenja i upotreba školskih sala. „Sve škole su vlasništvo grada pa samim tim i sale. Na nama je da uredimo način izdavanja . Tu ulazimo u finiš naših radova u vezi toga. Potebno je da se definiše i red i način izdavanja sala. Škole same to ne mogu da rade i grad je taj koji mora da uvede red. To je novac koji bi se vraćao u budžet grada i da potom kroz budžet vraćamo školama za potrebe samih škola , recimo radove koji su potrebni, sanacije ili pak nešto drugo. Cilj je da deca iamju gde da treniraju , da ne dolazimo u situaciju da prijavljuju dirktore ako su izdali salu nekom kubu za treninge . Sve će to biti rešeno kda grad zauzme mesto koje mu po zakonu pripada“, zaključuje Mišković.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *