VUČIĆ U VALJEVU: Položen kamen temeljac za fabriku Bizerba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu.

 

Polaganjem kamena temeljca, u industrijskoj zoni u Valjevu, danas je svečano započela izgradnja pogona nemačke kompanije, za proizvodnju vaga i aparata za sečenje, investicije vredne više od 30 miliona evra. U fabrici će se prozivoditi vage namenjene izvozu u zemlje širom sveta. U prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika.

Obraćanje Andreasa Krauta

– Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodišlicu. Radujem se što vidim toliko puno žena ovde i želim im srećan 8. mart. Srećan sam što smo danas ovde, na našem zemljištu u Valjevu. Nadam se da ćemo sve predstojeće aktivnosti oko projekta, uspešno završiti. Imali smo odlučnu podršku svih srpskih institucija, kao i grada Valjeva. Zemljani radovi su počeli u oktobru prošle godine i dosta toga je urađeno. Cela građevina obuhvataće 11.000 kvadratnih metara. Na osnovu 3D ilustracija, možete videti, biće to veliki objekat. Novi objekat biće opremljen najsavremenijim standardima. Kada vidim sve ovo, još više se radujem i jedva čekam da bude završen objekat. Predsedniče Vučiću, još jednom se zahvaljujem vama i vašem timu što ste ovde.

Obraćanje predsednika Vučića

– Sećam se kada nam je prvi put bilo dozvoljeno novu investiciju u Valjevu, kako sam sav radostan to najavio. Od tada mnogo toga je urađeno, naši timovi su radili vredno. Ovo mesto je divno za fabriku. Moramo mnogo infrastrukturnih radova da završimo, moramo da uradimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. Moramo da uradimo tzv “bajpas”, kao i još jednu ulicu. Gas čelik stiže do novembra, onda nam ostaje samo plastika. Da Valjevo bude kao za vreme Jugoslavije. Danas ću samo govoriti o Bizerbi, jer smo se posebno trudili da dovedemo investitore u Valjevo. Za nas je ovo veliki dan, prosečna bruto plata će biti preko 1.100 evra. Dvostruko više nego sada. U narednom peridu radićemo od bolnice, koja će koštati između 25 i 30 miliona evra, do nove hale, 15 miliona. Valjevo ima divnu okolinu. Dolaskom Bizerbe počinje nova era u Valjevu – kazao je predsednik i dodao da je siguran da će Valjevci pokazati ne samo veliko srce, nego i koliko su vredni.

Vučić se posebno zahvalio damama i čestitao im 8. mart.

– Žene su oslonac, stub našeg društva, odgovornije su od nas muškaraca. Hvala im – dodao je predsednik.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *