Izbeglicaima u Mionici 900 hiljada dinara za nabavku građevinskog materijala

Građevinski materijal za adaptaciju i rekonstrukciju kuća vredan 900 hiljada dinara dobiće dve izbegličke porodice u opštini Mionica. Novac za porodice Tutuš i Milić obezbedili su opština i Komesarijat za izbeglice i raseljena lica Republike Srbije. Porodice će dobiti građevinski materijal za rekonstrukciju noseće konstrukcije, hidroizolacije, izgradnju sanitarnog čvora, podnih obloga, malterisanja, fasade, uvođenje i zamenu elektro i vodovodnih instalacija i drugih radova neophodnih za završetak gradnje ili adaptaciju. Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je ugovor sa porodicama i tom prilikom izjavio.

-Poboljšanje kvaliteta života izbeglih lica na teritoriji opštine Mionica do sada je realizovano kroz brojne projekte. Jedan od njih, koji nastavljamo iz godine u godinu je i Projekat poboljšanja uslova stanovanja izbeglih lica kroz dodelu pomoći u građevinskom materijalu. Porodice Tutuš i Milić zaslužuju da im život bude još lepši i bezbrižniji. Ponosan sam i na to što smo uspeli da obezbedimo i stanove za 16 porodica-rekao je Janković.

Opština Mionica u saradnji sa  donatorskim fondom Regionalnog stambenog programa obezbedila je dom za izbegla lica na teritoriji opštine Mionica. Zgrada za stanovanje završena je početkom 2020. godine, kada se 16 porodica uselilo i konačno rešilo stambeni problem.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *