Rešavanje problema u napajanju električnom energijom naselja u okolini Valjevske Kamenice i Valjeva

U cilju rešavanja problema u napajanju električnom energijom naselja u okolini Valjevske Kamenice i Valjeva, angažovane su sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije – ogranak Valjevo, koje su već u prethodnoj nedelji sprovele značajne aktivnosti na saniranju kvarova na elektrodistributivnoj mreži.

Uklonjeno je rastinje na najproblematičnijim mestima, a u toku su i pripremne aktivnosti za zamenu izolatora na 35 kV dalekovodu  „Valjevo 2“ – Valjevska Kamenica.

Takođe, uklonjeno je rastinje na više trasa na 10 kV dalekovodu za Stave. U pitanju su deonice Valjevo 11-Donja Bukovica – Jeremijina kuća,  dužine oko 4 kilometra, zatim deonica kroz sela Belo Polje –Zlatarić-Donja Bukovica,  dužine oko 2 kilometra, deonica Jeremijina kuća prema Valjevskoj Kamenici,  dužine oko 3 kilometra, kao i deonica Jeremijina kuća odvajanje za Stave (kroz sela Pričević, Belmužević, Tupanci, Stave) do magistralnog puta Valjevo Loznica,  dužine oko 6 kilometara.

U skladu sa dogovorom sa sastanka koji je prošlog petka održan u Gradskoj upravi Valjeva, na kojem su učestvovali i predstavnici žitelja valjevskih sela, Elektrodistribucija Srbije će, u saradnji sa lokalnom samoupravom i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim aktivnostima na sanaciji i unapređenju elektrodistributivne mreže.

Na sastanku je takođe dogovoreno da će se planirana isključenja, koja su neophodna prilikom izvođenja radova, vršiti u dogovoru sa meštanima valjevskih sela.

Treba istaći i da su prekidi u snabdevanju električnom energijom tokom proteklog vikenda bili posledica pre svega nezapamćenog nevremena koje je pogodilo valjevski kraj (jak olujni vetar je na pojedinim mestima čupao drveće iz korena), koje je izazvalo dodatnu štetu na elektrodistributivnoj mreži. Ekipe Elektrodistribucije Srbije – ogranak Valjevo su i te kvarove sanirale u najkraćem mogućem roku

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *