Na petom “Mionica reliju” 31 posada iz Srbije i inostranstva

 

 

Na petom po redu “Mionica reliju” dugom 200 kilometara učestvuje 31 posada iz Srbije i inostranstva. Domaćin i pokrovitelj trke je opština Mionica. Reli, koji se boduje na evropskom nivou, održava se u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.

Ceremonijalni start, na kom će biti predstavljeni vozači i automobili zakazan u 21 sat, u petak 9. jula na Trgu vojvode Živojina Mišića u centru Mionice, biće propraćen vatrometom. A sat vremena ranije posetioci će imati priliku da se druže sa takmičarima i vide vozila koja će biti deo ove reli avanture.

“5. Mionica reli”počinje u 9:12, u subotu 10. jula na 500 metara od raskrsnice za Divčibare ka Ključu, a “brzinac” se vozi pored fabrike vode “Mioni”, preko raskrsnice za Đurđevac, do raskrsnice za Valjevo i Divčibare, što predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 1, 3 i 5.

Deonica Slovac-Virovac-Tabanović se vozi do raskrsnice sa putem za Tabanović, odnosno do početka makadamske deonice koja predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 6 i 8. Deonica Brežđe-Mionica se vozi od škole u Brežđu do raskrsnice sa putem Mionica-Divčibare i predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 7 i 9.

Proglašenje pobednika planirano je u subotu u 19:10 sati ispred zgrade opštine Mionica.

Reli u Mionici  se boduje za FIA Centralnoevropski zonski reli šampionat, kao i za Nacionalni šampionat Srbije u reliju i Otvoreni otvoreno prvenstvo Srbije u reliju.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *