Mionica postaje centar sportskog i zdravstvenog  turizma, organizovaće se seminari, konferencije i kampovi

 Mionica planira da postane centar sportskog i zdravstvenog turizma. Plan je da se u mioničkoj opštini organizuju konferencije, seminari, stručne tribine, edukativne radionice, sportsko-rekreativni kampovi. Kao prvi korak u realizaciji projekta, opština Mionica je uspostavila saradnju s Visokom sportskom i zdravstvenom školom iz Beograda. Sporazumom, koji su potpisali predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktor Visoke sportske i zdravstvene škole Branko Bošković dogovorena je izrada i realizacija programa i projekata u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta, turizma i zdravlja, koji će uključivati mioničke đake i studente Visoke škole.

– Saradnja sa Visokom sportskom i zdravstvenom školom će našoj opštini doneti razvoj i progres u oblasti sporta. Izgradili smo sportsku halu nakon 25 godina, uskoro završavamo košarkaši teren i to je upravo jedan od razloga zašto su i drugi zainteresovani da uspostave saradnju sa našom opštinom. Verujem da će mladi imati bogat sportski sadržaj u Mionici – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Takođe, mionički učenici i studenti školovaće se i usavršavati u Visokoj školi po beneficiranim cenama, a studenti Visoke škole moći će praktično da se edukuju i obavljaju stručnu praksu u odgovarajućim organizacijskim celinama Opštine. Pored toga, planirano je i angažovanje stručnog kadra iz Visoke škole kao povremenih predavača u školskim sturkturama i drugim jedinicama Opštine.

– Sport u Mionici se razvija. U rekonstrukciju košarkaškog terena i izgradnju teretane na otvorenom, uloženo je 7 miliona dinara, a svim Mioničanima je teretana na otvorenom besplatna i dostupna 24 časa, dok su mionički osnovci i penzioneri u prilici da besplatno borave na bezenima Sportskog centra „Mionica“ tokom čitave sezone – rekao je Janković.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *