Znatno opalo interesovanje za vakcinaciju protiv koronavirusa

 

Kao i u drugim gradovima, i u Valjevu je znatno opalo interesovanje za imunizaciju protiv koronavirusa. U prethodnih sedam dana na vakcinalnom mestu „Narcis“ prvu dozu primilo je samo 120 osoba, dok je u istom periodu revakcinisano 708. Preovlađujuće vakcine su bile Sinofarm i Fajzer.

Pritom treba imati u vidu da je među 120 ljudi koji su primili prvu dozu bio i značajan broj državljana BIH. U poslednjih dve tri nedelje prosečno ih je desetak dnevno, najviše iz tuzlanskog i sarajevskog kantona. Njima je takođe Republika Srbija omogućila vakcinaciju bez prethodne prijave.

Vakcina svih proizvođača koje se koriste u Srbiji ima sasvim dovoljno, tako da Dom zdravlja Valjevo poziva sugrađane da se na vreme imunizuju, imajući u vidu da se Delta soj virusa postepeno širi Evropom.

Na poziv fabrike „Gorenje“ u petak je Dom zdravlja Valjevo u KOVID kontejneru ispred fabrike vakcinisao 14 radnika (Fajzer i Sinofarm), dok je u „Narcisu“ prvu dozu Fajzera primilo sedam radnika ove kompanije iz BIH.

Prema informaciji Štaba za vanredne situacije Grada Valjeva zaključno sa 27. junom u Valjevu je prvu dozu primilo 27.847, a obe doze 26.837 osoba.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *