Ubski Dom zdravlja dobio mamograf

Žene iz Uba i okolnih ubskih sela imaće uskoro na raspolaganju mamograf, tako da za razliku od žena iz ostalih opština Kolubarskog okruga, na taj dijagnostički pregled neće morati da dolaze u valjevsku bolnicu, koja jedina ima mamograf u Kolubarskog okrugu.Predsednik ubske opštine Darko Glišić kaže da je Dom zdravlja dobio mamograf koji će uskoro biti u funkciji, a radi se o donaciji Vlade Japana vrednoj čak 80 miliona dinara!

„ Od ovog leta mamograf će biti na raspolaganju ženama iz našeg kraja. Ja sam veoma zahvalan ambasadoru Japana u Srbiji, jer je preko njih organizovana ova značajna donacija“, rekao je Glišić.

Rekonstrukcija ubskog Doma zdravlja je privedena kraju. Postojeći objekat je proširen, a pored hiljadu novih kvadrata, za potrebe Doma zdravlja je nabavljeno više dijagnostičkih uređaja, tako da žitelji Uba na mnoge specijalističke preglede više neće morati da odlaze u valjevsku bolnicu, već će sve to obaviti u ubskom Domu zdravlja.

Urađena je sveobuhvatna adaptacija enterijera postojećih objekata površine 3.500 kvadrata, a ubski Dom zdravlja je dobio novih 4.500 kvadrata prostora, uz nabavku nove opreme i nameštaja.

“Ubski Dom zdravlja, nakon ovih radova, biće respektabilan, moderan i savremeno opremljen objekat, kakvog neće biti u okruženju, sa većom spratnošću, sa novim zgradama i službama, koji će omogućiti da zaposleni na najbolji mogući način pruže zdravstvenu uslugu našim građanima”, kaže Glišić.

Svečano otvaranje rekonstruisanog Doma zdravlja je najavljeno za petak.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *