Banja Vrujci među najtraženijim destinacijama za vaučere

 

Biser Mionice Banja Vrujci jedan je od najtraženijih turističkih atrakcija pokazuje zainteresovanost građana za  vaučere za odmor u Srbiji.

Vlada je rebalansom budžeta opredelila još  100 miliona dinara za podršku domaćem turizmu, odnosno 20 000 vaučera za odmor u Srbiji.

Prijave su počele 10. maja i trajaće do 15. oktobra. Vaučeri će smanjiti troškove smeštaja građana, za maksimalno 5.000 dinara kada odmor provode u jednom od prijavljenih turističkih objekata.

-Očekujemo veliko interesovanje turista i ove godine za Banju Vrujci, imajući u vidu da je upravo ova destinacija već godinama među najtraženijima za vaučere. Kod nas su pripreme za novu turističku sezonu uveliko u toku i naše goste očekuju brojne novine -rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

U februaru ove godine potrošeno je već 100.000 vaučera. Zbog velikog interesovanja Vlada i resorno ministarstvo odobrili su dodatnih 20 000 vaučera.

Građani se mogu prijaviti u JP „Pošta Srbije“ širom naše zemlje, a vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra ove godine.

 

Janković je naglasio značaj vaučera jer će u mnogome pomoći svim ugostiteljima koji rade sa manjim kapacitetima tokom pandemije.

-Mere koje je donela Vlada i Ministarstvo turizma za podršku domaćem turizmu su od višestrukog značaja. Naši građani će letovati u Srbiji, a naši ugostitelji uspešno poslovati tokom sezone. Verujem da će stanovnici iz svih delova Srbije posetiti našu Mionicu i uživati u bogatoj turističkoj ponudi-kazao je Janković.

Turistički objekti u opštini Mionica raspolažu sa 1158 ležajeva, a registrovano je 92 kategorisana objekata za smeštaj. Prema statističkim podacima iz 2020. godine opštinu Mionicu je posetilo 8 388 turista.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *