Goran i Veljko prvi do Časnog krsta

Plivanjem za Časni krst na otvorenim bazenima u Selu Mionici i Banji Vrujci u utorak je obeležen veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje. Manifestacije su održane u organizaciji opštine Mionica i ovdašnjih crkvenih opština, a u jutarnjim časovima su služene praznične liturgije u hramovima Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marije u Vrujcima i Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici.

Na petom plivanju za Časni krst na otvorenom bazenu Sportskog centra u Selu Mionici učestvovalo je 27 plivača. Deonicu dugu 33 metra do Bogojavljenskog krsta, što simbolizuje broj godina Hristovog života, u konkurenciji 27 učesnika prvi je preplivao Goran Stefanović iz Mionice, koji je iza sebe ostavio sugrađane Filipa Bogdanovića i Gorana Radosavljevića. Pobedniku je pored Časnog krsta, pripala i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

Pobednik jedanaeste po redu Bogojavljenske manifestacije u Banji Vrujcima postao je šesnaestogodišnji Veljko Švraka iz Beograda u konkurenciji čak 40 plivača. Pobednik je po tradiciji osvojio Časni krst, a svim plivačima su uručene prigodne nagrade i pokloni u vidu knjiga i ikona.

Za srećan početak nastave –  paketići za male osnovce

Opština Mionica je i ove godine za sve učenike mlađih razreda osnovnih škola obezbedila praznične paketiće, koje je u ponedeljak prvog dana nastave mališanima uručio predsednik Opštine Boban Janković. 

Janković je osnovcima poželeo srećne božićne i novogodišnje praznike i uspešan nastavak školovanja.

“Deca su naše najveće bogastvo. Potrudili smo se da svi mionički mališani dobiju poklone za praznike. Takođe, ponosan sam  što smo rekonstruisali zgradu matične Osnovne škole u Mionici. Škola sada pored ostalog ima modernu i potpuno opremljenu kuhinju i obnovljenu fiskulturnu salu. Ulaganjem u obrazovanje naše dece osiguravamo budućnost i zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije nastavićemo obnovu škola na teritoriji Opštine”,  naglasio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *