Saučešće povodom smrti gradonačelnika Velenja

Danas će u Velenju, u Sloveniji, biti sahranjen gradonačelnik ovog grada Bojan Kontič, koji je posle kraće bolesti preminuo u nedelju, 2. avgusta u 59. godini života. Na jučerašnjoj komemoraciji na Titovom trgu u Velenju, od Bojana Kontiča se oprostio predsednik Republike Slovenije Borut Pahor i brojni građani.

Kontič komemoracija

Bojan Kontič je bio gradonačelnik Velenja od 2010. godine, a pre toga je dve godine bio zamenik gradonačelnika Srečka Meha. Od 1996. do 2011. godine je bio poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Slovenije.

Bio je omiljeni političar i gradonačelnik ovog slovenačkog grada, sa kojim Valjevo ima prijateljsku saradnju.

Povodom smrti Bojana Kontiča, telegram saučešća porodici i građanima Velenja uputio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima. U telegramu se između ostalog kaže:

„Saradnja Velenja i Valjeva je dostigla vrhunac upravo za vreme mandata Bojana Kontiča! Zbog toga smo veoma zahvalni što smo poznavali ovakvog čoveka, koji je pokazao na koji način mogu sarađivati dve zemlje, dva grada i dva naroda“!

Kontakti sa Bojanom Kontičem prerasli su u pravo prijateljstvo, koje je upravo on širio i prenosio povezujući brojne građane Valjeva i Velenja iz svih sfera života- privrede, obrazovanja, kulture, sporta itd.

Izražavamo duboko saučešće porodici Bojana Kontiča, građanima prijateljskog grada Velenja i svima koji su poznavali ovog divnog čoveka!

Ostaće tuga u našim srcima i večno ćemo pamtiti prijatelja Valjeva Bojana Kontiča“, kaže se u telegramu saučešća gradonačelnika Valjeva.

Kontič u Valjevu

Fabrika „Gorenje“ iz Velenja uspešno posluje u Valjevu, Tehnička škola iz Valjeva uspešno sarađuje sa Školskim centrom iz Velenja, a generacije naših srednjoškolaca završavaju školu upravo u ovom centru.

Uspešnu saradnju su uspostavili i Muzička škola „Živorad Grbić“ sa velenjskom školom „Fran Korun Koželjski“. Osnovne škole „Nada Purić“ i „Sestre Ilić“ godinama sarađuju sa tamošnjim školama, kao i sportski klubovi dva grada.

Sklopljena su brojna prijateljstva, poslovna partnerstva, brakovi između građana dva grada.

Zbog svega ovoga Valjevci žale zbog smrti prijatelja našeg grada Bojana Kontiča!

Kolubarski Info / Kabinet gradonačelnika

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *