Vanredno u Ljigu – zaraženo više medicinskih radnika

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti kovid 19, na teritoriji opštine Ljig je proglašena vanredna situacija, javlja RINA.

Najveći problem predstavlja veliki broj zaraženih radnika.

“Šest radnika u Domu Zdravlja je pozitivno i još šest radnika koji su bili sa njima u kontaktu nalaze se u kućnoj izolaciji. Od 56 radnika, 12 je “van stroja”, tako da ova zdravstvena ustanova otežano funkcioniše. Pregrupisali smo se, u kovid ambulanti rade dva mlada lekara, koji primaju pacijente sa kovid simptomima. Trudimo se da obavljamo sve ono što se od nas traži”, izjavio je za RINU, direktor Doma zdravlja u Ljigu dr Miroslav Jovančević.

Uvođenjem vanrednog stanja donet je i niz posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, među kojima je rad ugostiteljskih objekata, primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja,dezinfekcija.

Za 24 dana jula registrovano je 45 pozitivnih lica na virus korona, dok njih 35 čeka na rezultat PCR testa.

“Imali smo i jedan smrtni slučaj od posledica korone. Apelujem na sve građane da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a mi ćemo kao Štab za vanredne situacije učiniti sve shodno našim mogućnostima da zaštitimo svoje sugrađane”, rekao je predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *