Nagrađeni autori najlepših fotografija valjevskih planina

Na foto-konkurs zua najlepše fotografije valjevskih planina koji su raspisali klub Ars Nova, udruženje za zaštitu, razvoj i promociju valjevskih planina, Turistička organizacija Valjeva i drugi javilo se više od stotinu fotografa.

Stručni žiri nagradio je najuspešnije autore fotografija. Prvu nagradu osvojio je Đorđe Pantić, učenik OŠ „Dragoljub Ilić“ iz Dračića, drugu Petar Stojanović, učenik Tehničke škole u Valjevu, a treću Drina Radojević, učenica OŠ „Nada Purić“ iz Valjeva.

Magdalena Pantić, učenica OŠ „Dragoljub Ilić“ iz Dračića, pohvaljena je za oštrinu fotografije, dok je pohvalu za najbolji kadar dobio Vanja Udovičić iz OŠ „Nada Purić“ iz Valjeva. Pohvala za najbolji motiv nije mimoišla Ivu Lazić iz OŠ „Andra Savčić“ iz valjeva. Podršku organizovanju konkursa dao je veliki broj preduzeća, lokalnih samouprava i republičkih institucija, među kojima i Zavod za zaštitu prirode iz Beograda, čiji su predstavnici prisustvovali ovoj svečanosti.

2. Petar Stojanović, drugo mesto- Tehnicka škola

Obraćajući se takmičarima, njihovim roditeljima i gostima, Vlada Dodović, predsednik kluba Ars Nova, rekao je da je cilj konkursa da deca osete vrednost i lepotu planina valjevskog kraja, Maljena, Povlena, Jablanika, Medvednika, da ih čuvaju i da njima češće borave. Oni jednostavno treba da budu naši mladi ekološki ambasadori u čuvanju prirode.

3. Drina Radojević- treće mesto Nada Purić

Na žalost, rečeno je zaštiti valjevskih planina, poznatih po svojoj lepoti i bogatstvu biljnog i životinjskog sveta, ne poklanja se dovoljno pažnje pa zato ne čudi što su najlepši predeli neuređeni i nepristupačni. Očekuje se da će grad Valjevo i susedne opštine, ali i država, pomoći da valjevske planine budu bolje zaštićene.
Najuspešnije fotografije valjevskih planina sa ovog konkursa biće objavljene u monografijima, na novogodišnjim kalendarima, turističkim flajerima i drugom prigodnim turističkim publikacijama.

J. Stojić /Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *