Saopštenje boraca Valjevo

Obaveštavamo sve borce, ratne vojne invalide, civilne invalide rata i porodice poginulih boraca kao i svu javnost da je posle 29 godina Zakon o borcu, ratnim vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i članova njihovih porodica kao krovni Zakon prošao Vladu Republike Srbije i da je ušao u Skupštinsku proceduru.

Za nas „sudbonosna” rasprava kreće 24.02.2020 godine. Konačno će Borci prvi put dobiti prava, a porodice poginulih boraca, civilni invalidi rata i ratni vojni invalidi će postojeća prava proširiti ovim predlogom nacrta Zakona. Mi podržavamo ovakav Zakon koji će se verovatno još poboljšati i od strane Narodnih poslanika u Skupštini Republike Srbije. Ne smemo dozvoliti da se Zakon ne donese sobzirom da postoji okolnost da nam se učesnici rata ubijaju zato što nemaju nikakakva prava i što nemaju zdravstvenu knjižicu da se leče.

Svako ko pokuša da traži da se Zakon ne donese je protiv interesa boračke populacije i snosiće bar moralnu odgovornost.

Nas u Topličkom i Kolubarskom Okrugu i Srbiji ne može niko da predstavlja i da se u naše ime bori za takvu ideju da se Zakon o borcu povuče iz Skupštinske procedure niti smo kome dali takvu „nakaradnu” tapiju. Uvek smo govorili da svako ima pravo da štrajkuje i da je to najveće demokratsko pravo ali u ime naših članova i nas to pravo nikome nismo dali!!!

Zato tražimo od Skupštine Republike Srbije da po hitnoj proceduri donese Zakon o pravima borca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica jer nećemo više da čekamo i mi znamo da izađemo na ulicu i štrajkujemo i to opravdano ako se Zakon ne donese!!!

Ništa u životu nije idealno važno je da se krene sa boračkim pravima pa 29 godina je prošlo i sada kada i nešto imamo mi tražimo nemoguće u ovom trenutku, neverovatno kakav smo to narod!!!

Za sve smo mi krivi i svih ovih 29 godina bez Zakona i ratnih dnevnica, koji mnogi naši drugovi nisu dočekali pa nije ni čudo što niko nikada nije ni hteo da pokuša da donese Zakon i ispravi nepravdu oko ratnih dnevnica jer i da jeste mi bi uvek našli da ništa ne valja, e zato je Toplički okrug i Valjevo, okrug i grad boraca što nema mnogo „pametnih” FB junaka koji nikada ništa nisu dobro uradili za borce već su bili i ostali samo FB junaci i „kočničari” naših prava!!!

Udruženje boraca Gvozdeni puk Republike Srbije
Predsednik Dejan Milošević Kuna i generalni sekretar i predsednik Udruženja boraca Valjevo Bradić Ljubomir

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *