Objavljeni uslovi o nagradi grada Valjeva: Rok za prijavljivanje 14. februar

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznika grada Valjeva, 20. marta. Na sajtu grada Valjeva je objavljeno obaveštenje o uslovima za dodeljivanje Nagrade grada Valjeva za 2019. godinu. Rok za podnošenje predloga je 14. februar 2020. godine.

Nagrada grada Valjeva može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a može se dodeliti istom subjektu više puta.
Oblasti u okviru kojih se dodeljuju nagrade su: privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata, nauka, inovacije i pronalazaštvo, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i oblast sporta.

U jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast. Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, humanitarni rad i briga o ljudima i za afirmaciju grada. U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade.

Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

Pravo predlaganja kandidata imaju pravna i fizička lica. Predlog se dostavlja u pisanoj formi sa obrazloženjem i sadrži podatke o kandidatu i delu ili rezultatu, kao i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže. Predlozi za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljaju se Komisiji za dodelu nagrade preko pisarnice Gradske uprave.

Kolubarski.info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *