Socijalisti čekaju Vučićev odgovor za predizbornu koaliciju

U Glavnom odboru Socijalističke partije Srbije sa zebnjom očekuju da se predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjasni o predlogu Ivice Dačića, prvog čoveka SPS-a o potrebi formiranja široke narodne koalicije tokom narednih izbora, izjavio je Đorđe Milićević, potpredsednik GO te partije.

Socijalisti odbaciju spekulacije u vezi sa izjavama na temu da bi oni u koaliciji mogli proći skuplje ili jeftinije, ističući da su po snazi druga partija u državi .

„Vi znate da je predsednik SPS-a uputio poziv i predlog predesdniku SNS-a da razgovaramo o predizbornoj koaliciji i bez obzira što smo imali prilike da slušamo prethodnih dana, kao i uvek o svim važnim i značajnim pitanjima, na ozbiljan i odgovoran način, razgovaraće lideri naših političkih stranaka. Ovaj predlog je usledio nakon potrebe i nakon poziva o kojem je govorio predsednik SNS-a o potrebi formiranja široke narodne koalicije. Predsednik SPS-a ovaj predlog nije uputio, kako je to neko rekao, da bi prošao jeftinije ili skuplje tokom izborne kampanje, da bi sačuvao neke funkcije, jer to apsolutno u ovom trenutku nije bitno. Takođe, taj predlog nije upućen zato što se SPS plaši izbornog rezultata jer mi smo učestvovali na svim izborima i potpuno je jasno da smo druga po snazi politička opcija. Ovaj predlog je utemeljen pre svega na državotvornoj politici, na strateškom partnerstvu koji imamo sa SNS-om, ali i na potrebi da apsolutno niko više unutar naše koalicije ne može da upire prstom u predsednika SPS-a, i našu partiju u celini da je nelojalan koalicioni partner“ izjavio je za info 24, Đorđe Milićević, potpredsednik Glavnog odbora SPS-a.

kolubarski.info

1 Komentar

  1. Ivana
    January 6, 2020 - 10:06 am

    Pa da nastavite da rusite Vucica ali sad jos jace? Da parazitirate, kod DSS, DS, SNS, SNS pa bi opet..?
    Ako je pametan, veliko JOK more, koferce?

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *