Asfaltiran put u Kozličiću

“U Kozličiću je ove godine urađeno preko tri kilometra asfalta. To je za ovo selo jedno čudo neviđeno”, reči su zemljoradnika Predraga Avramovića iz sela u kome je asfaltirano 850 metara puta.

asfaltiran put kozličić
Foto: Željko Bošković

Meštani Kozličića su dočekali gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića da se zahvale na podršci grada i radovima u ovom selu, ali i da čuju planove za narednu godinu, naročito u vezi vodosnabdevanja ovog kraja.

Grad je po drugi put ove godine izdvojio 30 miliona dinara za program investicionog održavanja seoskih i makadamskih puteva, a vrednost radova u Kozličiću je oko pet miliona dinara. Radove je izvelo Preduzeće za puteve „Valjevo“.

dr slobodan gvozdenovic
Dr Slobodan Gvozdenović, Foto: Željko Bošković

Gradonačelnik Gvozdenović je u razgovoru sa meštanima rekao da je ova gradska vlast radila više nego ijedna prethodna vlast u poslednjih 20 i više godina, kao i da nisu zapostavljeni ni selo, ni grad:

dr slobodan gvozdenovic kozlicic
Foto: Željko Bošković

“Ova deonica od 850 metara je važna za Kozličić i za ovaj pravac sa trideset kuća – 100 ljudi koji žive, dvadesetoro male dece koja idu u osnovnu školu i obdaništa. Bitna je jedna stvar, da radimo tamo gde ima ljudi, mladog sveta i gde ima života. Nismo stigli ni da obiđemo sve gde je rađeno – u Dupljaju 750 metara, u Lukavcu 250 metara, u Kamenici… gde sve nismo bili ove godine. Na kraju kada budemo sve sabrali, biće to oko 50, 60 kilometara asfaltiranih puteva. Zajedno sa JP „Putevi Srbije“ i sa Republikom smo dosta uradili. Ostalo je da uradimo još jednu deonicu u Leliću, a od vremenskih prilika i obaveza izvođača zavisi da li ćemo stići do kraja godine da završimo.

asfaltiran put kozličić
Foto: Željko Bošković

“Posle nekih 40 godina apela svih nas, kada Kozličić niko nije poznavao do dolaska ove gradske vlasti i kada su nas svi obilazili, konačno smo dočekali asfalt i u našem selu. Nije samo rađen Kozličić ove godine. Koliko čujem, rađeni su putevi u svim selima od Oglađenovca, Miličinice, Bukovice, Vragočanice, Dupljaja, Gole Glave, Popučaka. Želim gradskom i republičkom rukovodstvu da nastavi da se radi ovako, ali da se radi tamo gde ima života, gde ima domaćih životinja, jer nam one daju život”, poručio je Predrag Avramović iz Kozličića.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *