Počela rekonstrukcija Doma zdravlja, privremeno preseljenje službi

Rekonstrukcija valjevskog Doma zdravlja je počela i ovih dana se privremeno preseljavaju službe u druge delove zgrade i u druge objekte u gradu.

Novac je obezbeđen preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije i grada Valjeva, osnivača Doma zdravlja. Kompletna rekonstrukcija će koštati skoro 300 miliona dinara i obaviće se od podruma do krova, površine 4.600 kvadratnih metara. Radove izvodi GP „Kej“ iz Valjeva i trebalo bi da se završe za godinu dana.

Rekonstrukcija se obavlja u dve faze, a prva faza koja je upravo počela, obuhvata rekonstrukciju krova, trećeg sprata i južne vertikale zgrade do podruma. Druga faza obuhvata rekonstrukciju severne vertikale i ostalih prostora oko zgrade – parkinga i garaže.

Dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo kaže da su zaposleni i rukovodstvo ove zdravstvene ustanove dobro organizovani, što će omogućiti da se ovaj veliki i zahtevan posao obavi bez zastoja u radu sa pacijentima.

dr branka antic
Dr Branka Antić Foto: Željko Bošković

“Među prvim radovima sam tražila da bude rekonstrukcija krova, što će omogućiti da se tokom zimskih meseci radi i u prostorijama na potkrovlju, koje sada prokišnjava. Biće renovirane čekaonice, lekarske ordinacije, laboratorija, podrumske prostorije. Zastakljivanjem terasa će se dobiti prostor za boravak pacijenata, naročito dece, dok čekaju preglede”, rekla je dr Antić i naglasila da će biti renovirana Služba hitne pomoći, koja je do sada radila u lošim uslovima.

Pored velike podrške Vlade Srbije i grada Valjeva, angažovanjem dovoljnog broja radnika od strane izvođača radova i uz razumevanje građana Valjeva, korisnika zdravstvenih usluga, naš grad će za godinu dana dobiti potpuno rekonstruisan i moderan objekat Doma zdravlja. Uz dosadašnje visoke standarde poslovanja i opremljenost, valjevski Dom zdravlja će postati jedan od najboljih u Srbiji.

Prva faza rekonstrukcije – nove lokacije službi

1. Služba kućnog lečenja, Patronaže i računovodstva preseljena je na 3. sprat objekta Stomatologije u Karađorđevoj ulici.
2. Služba Medicine rada sa južnog krila će koristiti ordinacije na severnom krilu objekta, a specijalističke službe će navedene ordinacije koristiti po već utvrđenom rasporedu.
3. Uzimanje materijala za biohemijske i hematološke analize vršiće se za decu i trudnice u obeleženoj prostoriji Dečijeg dispanzera (prizemlje, bočni ulaz), a za odrasle u Službi Medicine rada (drugi sprat, zapadno krilo, bočni ulaz iz Železničke ulice).
4. Služba Pedijatrije lekarske preglede bolesne dece vršiće u prostorijama Predškolskog dispanzera na severnom krilu objekta (i za školsku i za predškolsku decu). Ulaz za školsku decu je glavni ulaz Doma zdravlja.
5. Preventivni i sistematski pregledi dece vršiće se u Školskom dispanzeru sa severne strane objekta.
6. Služba Hitne medicinske pomoći će koristiti ordinaciju br. 1 kod glavnog ulaza u Dom zdravlja i prostoriju u intervenciji Opšte službe.
7. Sterilizacija materijala će se obavljati u Opštoj bolnici Valjevo za vreme trajanja rekonstrukcije, a usluge vešeraja će se vršiti na Stomatologiji.
Brojevi telefona svih službi se ne menjaju, a za drugu fazu rekonstrukcije obaveštenje će biti blagovremeno dostavljeno.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *