(VIDEO) Deca iz Ljiga dobila svoje prvo igralište

Mališani iz Ljiga dobili su danas svoje prvo pravo dečije igraliste, čiju je izgradnju finansirala lokalna samouprava sa pet miliona dinara. Već u sledećoj godini, plan je da se sagradi još nekoliko ovakvih igrališta, kako bi svako naselje u Ljigu imalo zabavu za decu.

Najmlađi stanovnici Ljiga nisu krili svoju sreću, jer od danas konačno imaju uređeno mesto za igru. Dečije igralište, po svim standardima, sada krasi sam centar ove opštine.

“Do 2012. godine u Ljigu nista nije urađeno”, kaže prvi čovek ove opštine i dodaje da se sada ova lokalna samouprava može pohvaliti sa mnogim investicijama.

ljig decije igraliste
Foto: Kolkubarski.info

“Nakon otvaranja autoputa Miloš Veliki, evo danas smo svečano otvorili i prvo dečije igralište u Ljigu. Polako, ali sigurno, krećemo sa novim investicijama, a naredne godine, izgradićemo još nekoliko igrališta, kako bi svako naselje imalo mesto da se deca igraju”, naglašava Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig.

Pored sada već posojećeg i nekoliko planiranih dečijih igrališta, u planu opštine Ljig je i dogradnja dečijeg vrtića, a nakon puštanja u rad, boravak dece u ovoj ustanovi biće besplatan.

“Mi smo jedna od dve opštine ili grada, koja će u potpunosti finansirati boravak dece u dečijem vrtiću, kako roditelji ne bi osetili dodatne troškove”, naglašava Lazarević.

Po njegovim rečima, nakon dolaska auto puta Miloš Veliki, sada se u Ljigu otvara jedna sasvim nova priča kada su u pitanju investicije, jer je i predsednik države, kako naglašava, već najavio potencijalne investitore, kako bi se zaposlilo više od 200 ljudi.

Nada Dželebdžić

Prilog: TV GM Plus:

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *