Auto-put za ubrzani razvoj Valjeva

Otvaranje Koridora 11 od Beograda do  Južnog Jadrana ima ogroman značaj za Valjevo, pre svega za privredu i turizam Valjeva i to znači potpuno stavljanje u funkciju nove industrijske zone koju je grad kupio 2017. godine- komentar je gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića uoči otvaranja auto-puta Miloš Veliki, deonice od Obrenovca do Ljiga, čije je svečano otvaranje planirano za nedelju, 18. avgusta.

Gradonačelnik Gvozdenović smatra da će pored auto-puta i kada iduće godine bude izgrađen i put M4 od Valjeva do Lajkovca, pored potpune uposlenosti industrijske zone i Divčibare kao najatraktivnija turistička destinacija koju Valjevo nudi, biti bliže Beogradu za nepunih sat i po vremena.

– Sama činjenica da će Koridor 11  nositi  ime Miloša Obrenovića, tvorca  moderne srpske države u  19. veku, odaje jednu simboliku, jer Aleksandar Vučić je tvorac moderne  srpske države u 21. veku i činjenica da  je takav jedan  entuzijazam od strane predsednika  pokazan u stvaranju države, apsolutno opravdava to da Koridor ponese ime Miloša Obrenovića. Mislim da su to dve  uporedive istorijske ličnosti, jer imam utisak da je stvaranje nove i moderne srpske države  u 21. veku  podjednako težak zadatak, kao i onaj koji je neumrli knez Miloš Obrenović imao u 19. veku- kaže gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Foto: Željko Bošković

Saobraćaj  auto-putem od Obrenovca do Ljiga, koji će početi da se odvija već od 18. avgusta značajan je za celu Zapadnu Srbiju, a naročito za opštine Kolubarskog okruga i Valjevo, kao najveću opštinu u Okrugu.

Kako bi ovdašnji privrednici bili konkurentni na tržištu Srbije, ali i Evrope, jedan od najvažnijih faktora su dobre saobraćajnice. A ovim auto-putem su na dobitku i privrednici valjevskog kraja, kao i jedan od najvećih privrednika Bogoljub Pantelić, vlasnik kompanije „Bosis“, lidera u ovom delu Evrope u proizvodnji kaširane i štampane ambalaže. I u postojećim uslovima rada, kompanija „Bosis“ je postigla vrhunske rezultate, a jedno od priznanja je i ovogodišnja nagrada grada Valjeva za privredu, koja je uručena Bogoljubu Panteliću.

– Opšte je poznato da je putna infrastruktura jako značajna za razvoj i rast privrede u jednoj zemlji. Samim tim i ovaj autoput koji će od Nepričave ići prema Beogradu i prema Čačku, mnogo će doprineti bržem, jačem i sigurnijem transportu naših roba, kao i  bržem dolasku iz Beograda i manjem gubljenju vremena i samim tim povećanju naše proizvodnje, jer ćemo moći efikasnije da isporučujemo našu robu na stalne destinacije. Povezivanje jednog Koridora sa drugim će doprineti da brže stignemo do Niša,  Subotice, tako da jedva čekamo da se poveže Obrenovac sa  Beogradom, Valjevo sa Nepričavaom i mislim da će tada to biti najbolje za nas privrednike koji želimo da što više radimo  i da nam roba što duže protiče ovim našim putevima i što boljim putevima- smatra Bogoljub Pantelić.

Foto: Željko Bošković

Valjevci sa nestpljenjem očekuju 18. avgust kada će saobraćaj početi da se odvija deonicom auto-puta od Obrenovca do Ljiga. A kada se iduće godine ispuni obećanje predsednika Aleksandra Vučića i počne izgradnja brze saobraćajnice od Popučaka do Nepričave, Valjevo će biti povezano sa novim auto-putem na najbrži i najkraći način, što će doprineti ubraznom razvoju ovog kraja, očekivanja su predstavnika vlasti i privrede Valjeva, ali i građana.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *